Samantha koos voor het praktijkgerichte hbo

Waarom heb je voor het hbo gekozen? En voor het 4-jarige traject?
Een andere reden waarom ik voor het hbo heb gekozen, is dat ik op de middelbare school geen economie of management & organisatie heb gehad. Ik vond het dus best eng om dan een economische wo-opleiding te volgen terwijl ik dit vak alleen in de eerste drie jaar van mijn middelbare school heb gevolgd. Dit was voor mij ook de doorslag om bij NHTV het 4-jarige traject te doen in plaats van het verkorte 3-jarige traject (mogelijk voor vwo’ers en mbo’ers).

Wat vind je van de opleiding? 
Ik vind het een hele leuke opleiding. Theorie en praktijk worden goed gecombineerd. Door alle projecten pas je de geleerde theorie echt toe en blijft dit dan ook veel beter hangen. Er zijn mij eigenlijk geen dingen die echt tegengevallen. Wat mij heel erg meeviel, zijn de tentamens. Ik had de tentamens veel moeilijker verwacht. Doordat ik op het vwo heb leren plannen, heb ik me altijd goed voor kunnen bereiden tijdens mijn opleiding. De studiestof is wel veel, maar als je op tijd begint, is het zeker te doen. Wat ik erg fijn vind, is dat de meeste tentamens multiple choice tentamens zijn. Ik vind het fijner om me voor te bereiden voor een multiple choice tentamen dan voor een open tentamen.

Wat wil je met deze opleiding bereiken? 
Ik wil later graag de marketingkant op. Van de vakken die ik tot nu toe heb gehad, vond ik marketing wel echt het leukst. Qua bedrijf zou ik nog niet precies weten wat ik wil. Ik hoef later niet per se in een toeristisch bedrijf te werken. Wat mij wel erg aanspreekt is het eventmanagement. Dit is ook iets waar ik mezelf later wel zie werken.

Samantha van Meer
Student Management Toerisme