Aanmelding internationale studenten

Zorg dat je je op tijd inschrijft voor deze opleiding. Bij voorkeur voor 1 mei en uiterlijk voor 1 september. Als je je na 1 mei aanmeldt, beslist NHTV over je toelating tot de opleiding.

Aanmelding – de stappen

Voor studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding bestaat aanmelding uit drie stappen:

 • Stap 1: Schrijf je in via Studielink
 • Stap 2: Meld je aan via de NHTV Online Application Portal
 • Stap 3: Maak je inschrijving compleet; betaling van het collegegeld

Stap 1: Schrijf je in via Studielink

Het is de bedoeling dat je je aanmeldt via Studielink, de de online inschrijfportal van het Ministerie van Onderwijs.

 • Ga naar Studielink
 • Log in op je account of maak een account aan als je er nog geen hebt
 • Klik op “Vooropleiding toevoegen” en vul je vooropleiding in die nodig is om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze
 • Klik op “Nieuwe inschrijving toevoegen” of “Verzoek tot inschrijving”
 • Kies de opleiding die je wilt gaan volgen en bevestig je keuze
 • Vul het gewenste instroommoment in (1 september) en bevestig je keuze
 • Geef antwoord op de opleidingsspecifieke vragen * Klik op de knop “Bevestigen” om je aanmelding definitief te maken

Je kunt de status van je aanmelding volgen op je persoonlijke Studielink pagina en je voortgang bekijken in jouw gepersonaliseerde MijnNHTV Aanmelder App. Download de app in de Playstore of in de iTunes Appstore. Als we nog meer gegevens van je nodig hebben, zullen we je hierover via email informeren.

Stap 2: Meld je aan via de NHTV Online Application Portal

Nadat je bent aangemeld bij Studielink ontvang je een e-mail met de uitnodiging je aanmelding voort te zetten via de NHTV Online application portal.

 • Je beantwoordt een aantal aanvullende vragen en je wordt gevraagd een aantal documenten te uploaden: je CV, een movatiebrief, je paspoort of ID kaart, het diploma van je vooropleiding inclusief cijferlijst. Als deze documenten niet in een van de talen Engels, Frans, Duits of Nederlands zijn, dan dien je ook een vertaling van deze documenten te uploaden.
 • Als je (voorwaardelijk) voldoet aan de toelatingseisen van deze opleiding, ontvang je een e-mail met betrekking tot je toelating.
 • Als je voorwaardelijk bent toegelaten, dan word je gevraagd om op een later moment je diploma, cijferlijst of de resultaten van je Engelse toets te uploaden in de NHTV Online Application Portal. Deze documenten dien je in 1 keer te uploaden.

Je kunt de status van je aanmelding volgen in de NHTV Online Application Portal en via de MijnNHTV Aanmelder App.

Step 3: Maak je inschrijving compleet: betaling van het collegegeld

Het collegegeld bedraagt in vrijwel alle gevallen € 2.060,-. Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging aan NHTV. Hiervoor ontvang je een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.

We houden contact

Gedurende het hele process van aanmelding, selectie en inschrijving, blijft NHTV graag met je in contact via email. Lees daarom regelmatig je berichten en neem tijdig actie, indien nodig. En vergeet niet om jouw MijnNHTV Aanmelder App te downloaden zodat je je voortgang kunt volgen en op de hoogte blijft van al het interessante nieuws voor NHTV aanmelders.