Aanmelden Nederlandse studenten

Zorg dat je je op tijd inschrijft voor deze opleiding. Bij voorkeur voor 1 mei en uiterlijk voor 1 september. Als je je na 1 mei aanmeldt, beslist NHTV over je toelating tot de opleiding.

Aanmelding – de stappen

Voor studenten met een diploma van een Nederlandse onderwijsinstelling bestaat aanmelding uit drie stappen:

  • Stap 1: Schrijf je in via Studielink
  • Stap 2: Doe mee aan de studiekeuzeactiviteit (Studiekeuzecheck)
  • Stap 3: Maak je inschrijving compleet; betaling van het collegegeld

Stap 1: Schrijf je in via Studielink

Het is de bedoeling dat je je aanmeldt via Studielink, de de online inschrijfportal van het Ministerie van Onderwijs.

  • Ga naar Studielink
  • Log in op je account of maak een account aan als je er nog geen hebt
  • Klik op “Vooropleiding toevoegen” en vul je vooropleiding in die nodig is om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze
  • Klik op “Nieuwe inschrijving toevoegen” of “Verzoek tot inschrijving”
  • Kies de opleiding die je wilt gaan volgen en bevestig je keuze
  • Vul het gewenste instroommoment in (1 september) en bevestig je keuze
  • Geef antwoord op de opleidingsspecifieke vragen * Klik op de knop “Bevestigen” om je aanmelding definitief te maken

Je kunt de status van je aanmelding volgen op je persoonlijke Studielink pagina en je voortgang bekijken in jouw gepersonaliseerde MijnNHTV Aanmelder App. Download de app in de Playstore of in de iTunes Appstore. Als we nog meer gegevens van je nodig hebben, zullen we je hierover via email informeren.

Stap 2: Doe mee aan de studiekeuzeactiviteit (Studiekeuzecheck)

Het is verplicht deel te nemen aan een kennismakingsdag bij deze opleiding. Als je nog niet hebt deelgenomen, kun je je hier inschrijven. Je volgt een workshop, waarbij je wordt begeleid door NHTV-studenten en docenten. Aan hen kun je al je vragen stellen over de opleiding, NHTV, het vakgebied en studentenstad Breda. Ook de decaan schuift nog aan om je vragen te beantwoorden over toelating en driejarige trajecten.

Bevestiging deelname

Na de studiekeuzeactiviteit ontvang je een bevestiging van deelname. Bewaar deze goed want je kunt hiermee aantonen dat je aanwezig bent geweest bij deze verplichte studiekeuzeactiviteit. 

Aanmelden na 1 mei

Als je je na 1 mei* aanmeldt, beslist NHTV of je al dan niet wordt toegelaten tot deze opleiding. In aanvulling tot de eerder genoemde studiekeuzeactiviteit, ben je verplicht om per brief je keuze voor deze studie te motiveren. Op basis van deze motivatiebrief kan NHTV beslissen of je direct wordt toegelaten of dat je wordt uitgenodigd om in een persoonlijk gesprek je motivatie toe te lichten. Je kunt je motivatiebrief mailen naar aanmeldenSLM@nhtv.nl.

* De 1 mei deadline geldt niet voor studenten die het huidige academische jaar met een negatief bindend studieadvies afsluiten.

Step 3: Maak je inschrijving compleet: betaling van het collegegeld

Het collegegeld bedraagt in vrijwel alle gevallen € 2.060,-. Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging aan NHTV. Hiervoor ontvang je een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.

We houden contact

Gedurende het hele process van aanmelding, selectie en inschrijving, blijft NHTV graag met je in contact via email. Lees daarom regelmatig je berichten en neem tijdig actie, indien nodig. En vergeet niet om jouw MijnNHTV Aanmelder App te downloaden zodat je je voortgang kunt volgen en op de hoogte blijft van al het interessante nieuws voor NHTV aanmelders.