Aanmelding en selectie internationale studenten

Voor de Leisure & Events Management hanteert NHTV een selectieprocedure omdat er per jaar slechts een vastgesteld aantal studenten kan worden toegelaten. Voor studiejaar 2018-2019 is het aantal studenten dat met de opleiding kan starten vastgesteld op 400.

Voor studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding bestaat de procedure uit vier stappen:

 • Stap 1: Schrijf je in via Studielink
 • Stap 2: Meld je aan via de NHTV Online application portal
 • Stap 3: Neem deel aan de selectieprocedure
 • Stap 4: Maak je inschrijving compleet; betaling van het collegegeld

Stap 1: Schrijf je in via Studielink

 • Ga naar Studielink
 • Log in op je account of maak een account aan als je er nog geen hebt 
 • Klik op “Vooropleiding toevoegen” en vul je vooropleiding in die nodig is om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze 
 • Klik op “Nieuwe inschrijving toevoegen” of “Verzoek tot inschrijving”  
 • Kies de opleiding die je wilt gaan volgen en bevestig je keuze 
 • Vul het gewenste instroommoment in (1 september) en bevestig je keuze
 • Geef antwoord op de opleidingsspecifieke vragen 
 • Klik op de knop “Bevestigen” om je aanmelding definitief te maken 

Deadline

Je kunt je aanmelden van 1 oktober 2017 tot en met 15 januari 2018, daarna is het helaas niet meer mogelijk om je nog voor deze opleiding aan te melden.

Stap 2: Meld je aan via de NHTV Online application portal

Nadat je bent aangemeld bij Studielink ontvang je een e-mail met de uitnodiging je aanmelding voort te zetten via de NHTV Online application portal. Je beantwoordt een aantal aanvullende vragen en je wordt gevraagd een aantal documenten te uploaden: je CV, een movatiebrief, je paspoort of ID kaart, het diploma van je vooropleiding inclusief cijferlijst. Als deze documenten niet in een van de talen Engels, Frans, Duits of Nederlands zijn, dan dien je ook een vertaling van deze documenten te uploaden.

Stap 3: Neem deel aan de selectieprocedure

De selectie bestaat uit het maken van een online intake assessment. Vanaf 1 december kun je via e-mail de uitnodiging verwachten om deel te nemen aan het assessment. Hier vind je meer informatie over het assessment (pdf).

Uitslag

Op 15 april 2018 ontvang je van Studielink een e-mail met jouw plaats op de ranglijst. De kandidaten op plaat 1 tot en met 400 worden onder voorbehoud toegelaten tot de opleiding, de overige kandidaten komen op de wachtlijst. Als je bent toegelaten moet je dit bevestigen via je persoonlijke Studielink pagina.

Als je vragen hebt over het ontvangen rangnummer of de procedure dan kun je via intakeleisure@nhtv.nl  contact opnemen en om een toelichting vragen. Bezwaar aantekenen tegen het ontvangen rangnummer of de gevolgde procedure kun je via de geschillencommissie.

Stap 4: Maak je inschrijving compleet; betaling van het collegegeld

Het collegegeld bedraagt in vrijwel alle gevallen € 2.060,-. Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging aan NHTV. Hiervoor ontvang je een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.

Houd het verloop van je inschrijving in de gaten

Zorg dat je op de hoogte blijft van de status van je inschrijving en dat je tijdig weet wat de volgende stap is die je moet nemen. Dit kun je doen via

 • de app MijnNHTV Aanmelder. Download de app MijnNHTV Aanmelder in de Playstore of in de iTunes Appstore
 • e-mail: Studielink en NHTV houden je via e-mail op de hoogte van het verloop van je aanmelding.
 • Studielink: check regelmatig de rubrieken 'Mijn Inschrijvingen’, ‘Mijn ontvangen Berichten' en 'Mijn Gegevens’. Hier kun je ook de status van je persoonsverificatie en je vooropleidingsverificatie bekijken.