Aanmelding internationale studenten

Voor deze opleiding geldt een toelatingsprocedure op basis van instroomeisen. Studenten die voldoen aan de instroomeisen worden toegelaten. 

Voor studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding bestaat de aanmeldingsprocedure uit de onderdelen: 

 1. Schrijf je in via Studielink
 2. Meld je aan via de NHTV Online application portal
 3. Doe mee aan de studiekeuzeactiviteit (studiekeuzecheck)
 4. Betaling van het collegegeld 

1. Schrijf je in via Studielink

Ga naar Studielink

 • Log in op je account of maak een account aan als je er nog geen hebt 
 • Klik op “Vooropleiding toevoegen” en vul je vooropleiding in die nodig is om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze 
 • Klik op “Nieuwe inschrijving toevoegen” of “Verzoek tot inschrijving”  
 • Kies de opleiding die je wilt gaan volgen en bevestig je keuze 
 • Vul het gewenste instroommoment in (1 september) en bevestig je keuze
 • Geef antwoord op de opleidingsspecifieke vragen 
 • Klik op de knop “Bevestigen” om je aanmelding definitief te maken 

Deadline

Zorg dat je je op tijd inschrijft voor deze opleiding. Bij voorkeur voor 1 mei en uiterlijk voor 1 september. Bij inschrijving na 1 mei beslist NHTV over je toelating tot de opleiding.

2: Meld je aan via de NHTV Online application portal

Nadat je bent aangemeld bij Studielink ontvang je een e-mail met de uitnodiging je aanmelding voort te zetten via de NHTV Online application portal. Je beantwoordt een aantal aanvullende vragen en je wordt gevraagd een aantal documenten te uploaden: je CV, een movatiebrief, je paspoort of ID kaart, het diploma van je vooropleiding inclusief cijferlijst. Als deze documenten niet in een van de talen Engels, Frans, Duits of Nederlands zijn, dan dien je ook een vertaling van deze documenten te uploaden.

3: Doe mee aan de studiekeuzeactiviteit (studiekeuzecheck)

De studiekeuzecheck bestaat uit de onderdelen:

 • Online Matching assessment (verplicht)
 • Toelatingstest (financieel) rekenen (verplicht)
 • Pleased to meet you (optioneel)

 3a. Online Matching assessment

Je ontvangt een uitnodiging per email om het online NHTV matching assessment te doen. Dit duurt ongeveer 1 uur. Nadat je het assessment hebt ingevuld en verzonden, ontvang je een verslag van het resultaat. Dit verslag wordt ook naar NHTV gestuurd. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:  persoonlijke achtergrond, competenties, kennis van het Engels, studiegerelateerde eigenschappen, zoals zelfdiscipline en nauwkeurigheid. 

3b. Entry test (financieel) rekenen (verplicht)

(Financieel) rekenen is een essentieel onderdeel van de opleiding en het kan een lastig onderdeel zijn. Door de entry test te doen, kom je erachter of jouw rekenniveau overeenkomt met het vereiste instroomniveau van het eerste jaar. Als dit niet het geval is, adviseren we je om onze online bijspijkercursus financieel rekenen te doen. 

3c. Pleased to meet you (optioneel)

Na het online matching assessment wordt je uitgenodigd voor een ‘Pleased to meet you’ bijeenkomst bij NHTV.  Tijdens deze bijeenkomst bespreek je het resultaat van jouw assessment met een coach en met 12 tot 15 andere aanmelders (waarvan de assessmentresultaten ook besproken worden). De bijeenkomst duurt twee en een half uur en gaat voornamelijk over de verwachtingen die je hebt van de opleiding, evenals de toekomstperspectieven die de opleiding biedt. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je een huiswerkopdracht die je uitwerkt en meeneemt naar de bijeenkomst.   

4. Betaling van het collegegeld

Het collegegeld bedraagt in vrijwel alle gevallen € 2.060,-. Je betaalt je collegegeld via een digitale machtiging aan NHTV. Hiervoor ontvang je een mail met het verzoek de machtiging te bevestigen via je ‘To do’ lijst in Studielink. Lees meer over betaling van collegegeld.

Houd het verloop van je inschrijving in de gaten

Zorg dat je op de hoogte blijft van de status van je inschrijving en dat je tijdig weet wat de volgende stap is die je moet nemen. Dit kun je doen via

 • de app MijnNHTV Aanmelder. Download de app Mijn NHTV Aanmelder in de Playstore of in de iTunes Appstore
 • e-mail: Studielink en NHTV houden je via e-mail op de hoogte van het verloop van je aanmelding.
 • Studielink: check regelmatig de rubrieken 'Mijn Inschrijvingen’, ‘Mijn ontvangen Berichten' en 'Mijn Gegevens’. Hier kun je ook de status van je persoonsverificatie en je vooropleidingsverificatie bekijken. 

Vragen?

Buitenlandse studenten kunnen met vragen terecht bij Student Office, International.office@nhtv.nl

Checklist voor aankomende eerstejaars (informatie is in het Engels)