Studiebelasting en studiecoaching

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt 60 ECTS per jaar. Een ECTS staat voor 28 studiebelastingsuren. Dit komt neer op een gemiddelde studiebelasting van 40 uur in de week, gedurende 42 weken. Hoeveel uur je echt aan het studeren bent is erg afhankelijk van de persoon en verschilt per week. Zo zijn de laatste weken van een blok en de tentamenweken voor de meeste studenten relatief druk.

Studiecoaching

Personal and professional development coach

Tijdens je opleiding ben je bewust bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling: Wat zijn mijn talenten en competenties? Hoe wil ik mezelf ontwikkelen? In dit traject word je begeleid door een personal and professional development coach. Deze coach helpt je inzicht te krijgen in je persoonlijke doelen en coacht je waar nodig. Jouw coach is je eerste aanspreekpunt met vragen over de studievoortgang of wanneer je andere vragen hebt over je studie.

Studentendecanen

Verder kun je een beroep doen op één van de NHTV studentendecanen. Zij kunnen je helpen, adviseren en begeleiden bij studiemoeilijkheden en/of problemen van persoonlijke aard. Zij vervullen een vertrouwenspositie, ze doen niets met jouw verhaal als jij dat niet wilt. Daarnaast geven studentendecanen algemene informatie, advies en begeleiding over alles waar jij als student tegenaan kunt lopen zoals studie- en beroepskeuze, studiebelemmering door bijvoorbeeld privéomstandigheden, studeren met een functiebeperking, studievoorwaarden en studiefinanciering.

De decaan weet ook hoe en door wie je het best geholpen kan worden en kan je naar anderen doorverwijzen. Kortom: decanen zijn er voor alles behalve studie-inhoudelijke kwesties.

Doe mee aan een kennismakingsdag