Bram van Berkel - Hotel Management - 2007

Director of E-Commerce & Online Marketing bij TravelClick

Wat houdt dat precies in?

TravelClick is een bedrijf dat hotels faciliteert m.b.t. distributie, data, GDS marketing en online marketing. Binnen de internationale sales afdeling ondersteun ik onze Directors of Sales, vooral met klantbezoek: in deze gesprekken/presentaties ben ik de technisch en strategisch expert op het gebied van 3 van de 5 product-families van TravelClick. Zo kom ik in veel hotels uit alle segmenten. Dit betekent dat ik de ene keer op strategisch niveau bezig ben met klanten helpen inrichten van hun distributienetwerk en de andere keer bijvoorbeeld praktisch advies geef op het gebied van websites en het genereren van verkeer naar deze websites. 

 
Wat houdt je alert in deze functie?Zeker in mijn werkveld – dat van week tot week kan veranderen, bijvoorbeeld door een grote aanpassing van een algoritme van Google – is het belangrijk om up-to-date te blijven. Ik lees veel nieuwsbrieven/artikelen online en brainstorm met collega’s over de beste aanpak voor bepaalde projecten. Vooral mijn collega’s op het operationele kantoor in Barcelona zijn hier mijn ruggesteun en voorzien “het veld” van een stroom aan updates. Daarnaast leer ik ook veel van onze klanten: hoe ze werken, denken en bepaalde zaken aanpakken – dit kan ik toepassen bij andere klanten en kunnen we als bedrijf gebruiken bij het verbeteren van onze producten.
 
Advies aan studenten:Een mooie selectie oneliners: Doe wat het beste bij jou past, maar ben niet bang om nieuwe dingen uit te proberen of in het diepe te springen. Zonder bepaalde risico’s te nemen kun je niet groeien en van fouten maken is nooit iemand slechter geworden – extra bagage neem je mee in je rugzak naar de volgende uitdaging. Probeer zoveel mogelijk internationaal te doen, zeker tijdens je studie: hierdoor sta je later meer open voor mensen uit verschillende culturen en kun je je beter in hun inleven. Geniet van je studententijd maar vergeet niet om links en rechts wat te onthouden, je hebt het wel degelijk nodig later!
 
LinkedIn profiel