Briene Brienissen - Hotel Management - 2009

Manager Bedrijfsontwikkeling en Automatisering bij de Bonheur Horeca Groep

Wat houdt dat precies in?Ik werk bij de Bonheur Horeca Groep in Tilburg en op mijn visitekaartje staat Manager Bedrijfsontwikkeling en Automatisering. Op die manier begon het inderdaad. Zo zijn de locaties MIDI Theater, Broodje Jantje, de Faculty Club en Grotto aan de groep toegevoegd. Ook is er een nieuw Hospitality systeem voor ons geschreven waarbij ik de input aan de schrijvers verzorgde en het binnen de groep heb geïmplementeerd. Omdat de groei stagneerde kwamen er andere projecten om de hoek kijken. Personeelsplanning is aan mijn takenpakket toegevoegd. Daarnaast heb ik recentelijk de inkoop onder de loep genomen en zijn bij Auberge du Bonheur de feestzaal en het hotel onder mijn leiding verbouwd. Nieuwe projecten als uitbreiding van Broodje Jantje en het optimaliseren van de hotelbezetting bij Auberge du Bonheur liggen alweer op de loer.
 
Wat houdt je alert in deze functie?De afwisseling en de diversiteit in deze functie. Ik heb mezelf geprofileerd als een ‘manusje van alles’ en zo wordt dus ook van alles richting mijn takenpakket geschoven. Om deze taken te kunnen volbrengen is kennis van het bedrijf en de markt nodig. Door naar iedereen te luisteren en met iedereen mee te denken en te werken hoop ik steeds de juiste beslissingen te nemen.
 
Advies aan studenten:Tijdens mijn studie was ik niet het braafste jongetje van de klas en dat hoeft ook niet. Maar zorg wel dat je er bent tijdens de lessen en dat je nieuwsgierig bent. Maar het belangrijkste is misschien wel het opdoen van praktijkervaring. Zorg dat je in de horeca werkzaam bent, probeer zoveel als mogelijk praktijk mee te pakken op school en werk ook mee aan andere activiteiten naast school zoals bijvoorbeeld een studentenvereniging of de organisatie van studietrips. Verder zijn stages de ideale kans om jezelf te bewijzen in het bedrijfsleven. Neem deze kans serieus!! Ik werk nu al bijna 6 jaar bij mijn laatste stageadres, en met veel plezier!
 
LinkedIn profiel
 
Twitter account