Erik Donkers - Verkeersakademie Tilburg - 1984

Oprichter en eigenaar van VIA

Wat houdt dat precies in?Ik ben oprichter en eigenaar van VIA, een verkeerskundig ICT-bureau dat software levert aan bijna alle overheden in Nederland. Als directeur geef ik leiding aan 7 medewerkers en ben ik verantwoordelijk voor het bedrijfsbeleid, de innovatie agenda en de externe contacten. Naast mijn rol als directeur ben ik als verkeerskundige verantwoordelijk voor het verkeerskundig geweten van onze producten (software en trainingen) en de initiatieven die VIA ontplooit om haar klanten zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij hun werk, zoals het Meldpunt Veilig Verkeer en STAR. 
 
Wat houdt je alert in deze functie?Als commercieel bedrijf ben je voor de omzet die je genereert afhankelijk van de verkoop van producten en/of diensten. Klanttevredenheid én het aantoonbare nut van je producten en diensten zijn voor die verkoop essentieel. Dit kun je uitsluitend waarmaken als je de markt en de klant (verkeerskundigen bij overheden) goed kent. Het bezoeken van congressen, het lezen van nieuwsbrieven en het onderhouden van goed contact met je netwerk is hierbij van groot belang.
 
Advies aan studenten:Verkeerskunde, oftewel mobiliteit, is een mooi vak. Het belang van mobiliteit voor een vitale en gezonde samenleving is onmiskenbaar groot. Steeds meer nieuwe ontwikkelingen en technologieën verbreden en vernieuwen ons vak en bieden interessante uitdagingen. Als je initiatief durft te nemen, actief wilt zijn in een vakgebied dat ons dagelijks bezighoudt en niet bang bent voor een uitdaging, dan kies je met verkeerskunde voor een mooi en boeiend vak.
 
LinkedIn profiel
Twitter account