Jan-Willem Boots - Verkeersakademie Tilburg - 1983 (daarna Planologie - Universiteit van Utrecht)

Algemeen directeur bij Kragten

Wat houdt dat precies in?Momenteel ben ik algemeen directeur van Kragten, een advies, ingenieurs en ontwerpbureau voor de openbare ruimte. Kragten bestaat dit jaar (2014) 60 jaar. Persoonlijk ben ik de helft van die periode al in dienst van Kragten. In 1984 ben ik gestart als eerste verkeerskundige bij dit bedrijf dat toen voornamelijk civiele techniek, landschapsarchitectuur en geodesie bedreef. Naast verkeer en vervoer zijn daar meer ruimtelijke disciplines zoals planologie en stedenbouw aan toegevoegd, waardoor nu een mooie scope van ruimtelijke en technische disciplines in ons bedrijf aanwezig is. Het leiding geven aan een dergelijke organisatie en de uitdagingen oppakken waarvoor we als bureau staan, samen met het directieteam, beschouw ik als een mooie taak. Het was voor mij een logische stap om na mijn adviseursrol meer een bestuurdersrol in de organisatie te mogen oppakken.             
 
Wat houdt je alert in deze functie?Een voormalig directeur van Kragten zei vaker: ‘zolang de vingers aan je hand nog niet even lang zijn moet je blijven leren’. De woorden ‘permanente educatie’ waren nog niet uitgevonden, maar hij zei hetzelfde. Ik onderstreep die gedachte, maar giet daar ook een eigentijds sausje overheen. Momenteel is het ‘leren’ meer ‘informeren’ geworden. Dat doen we vervolgens op allerlei manieren. Met internet zijn de mogelijkheden daar toe ook enorm gegroeid. Maar simpelweg één of twee kranten lezen draagt ook bij.
 
Advies aan studenten:Kies een studie waar je ‘gevoel en passie’ naar uitgaat, waar omheen de wil ontstaat om er meer van  te weten. Realiseer je daarnaast dat een studie ‘slechts’ de basis is waarmee je in je beroepspraktijk terecht gaat komen en dat die basis je nog op allerlei manieren kan helpen in latere stappen van je carrière. Blijf ook na die eerste studie ‘leergierig’ naar ontwikkelingen op het gebied van mens, maatschappij en vakgebied.
 
LinkedIn profiel
 
Twitter account