Marilieke Elings - Hotel Management - 2006

Director of MICE Sales Benelux bij de Carlson Rezidor Hotel Group

Wat houdt dat precies in?De Carlson Rezidor Hotel Group is een van de grootste en meest dynamische hotel groepen met een portfolio van bijna 1350 hotels wereldwijd. Als Director of MICE Sales Benelux, ben ik verantwoordelijk voor de MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Events) klanten binnen de Benelux markt en vertegenwoordig ik het globale portfolio van hotels.
lk werk voornamelijk samen met grote internationale corporates, overheden en travel en entertainment agencies om strategisch meeting management te bespreken en multi property en globale contracten af te sluiten. Een paar voorbeelden van wat er georganiseerd kan worden zijn: Europese of globale product lanceringen, nieuwe training programma's, alle soorten meetings, klantenevenementen, teambuildings, congressen ...
Tevens werk ik nauw samen met onze hotel sales teams. Het is belangrijk dat zij een goed beeld van de diversiteit van de Benelux markt hebben, maar ook de werkwijze van deze markt begrijpen en het globale potentieel van onze partners kennen om de samenwerking te optimaliseren.
 
Wat houdt je alert in deze functie?De dynamiek & diversiteit van mijn functie en omgeving. Geen dag is hetzelfde. Het is heel leerzaam om in een internationale omgeving te werken die zo snel verandert en zo afhankelijk is van zoveel verschillende factoren.
Mijn klanten vertegenwoordigen de meest uiteenlopende branches: van (Europees) Parlement, tot filmproducties, van fashion tot farmaceutische industrie, van alles pik ik iets mee en moet ik op de hoogte zijn van de generale trends en vooruitzichten om hier goed op in te kunnen spelen. Verder zijn wij als keten ook voortdurend bezig onszelf verder te ontwikkelen, out of the box te denken en voor op de concurrentie te blijven.
 
Advies aan studenten:Neem de tijd om tijdens je studie en stages zoveel mogelijk van de verschillende facetten van de hotelwereld te ontdekken. Het is een hele diverse industrie met veel mogelijkheden! Probeer er achter te komen waar je echt blij van wordt, ik geloof dat je er dan met passie vanzelf ook een expert in wordt.
 
LinkedIn profiel