Saskia van Driel - International Media and Entertainment Management - 2013

Producer bij Human Factor Television Productions

Wat houdt dat precies in?Als een producer ben je een spin in het web voor het project. Je houd contact met zowel de redactie en creatieven als met de technische crew. Je zorgt ervoor dat alle inhoudelijke wensen uitgevoerd kunnen worden en iedereen op de hoogte is van wat er moet gebeuren. Je bent zowel technisch als inhoudelijk bezig, Daarbij houd je de tijdsplanning en het budget goed in de gaten.      
 
Wat houdt je alert in deze functie?Elk programma en elke aflevering is anders. Daarnaast ontwikkelt media zich razend snel. Zo maken we bij Zondag met Lubach niet alleen een televisie programma maar denken we ook na over hoe we online een groot bereik creëren. Omdat je met zoveel verschillende disciplines te maken hebt ben je constant aan het schakelen, niks is het zelfde en dat houdt me alert.
 
Advies aan studenten:Zorg ervoor dat je een leuke stage vindt tijdens je studie en zoek een bijbaantje in het verlengde van je studie. Je bouwt daardoor ervaring en een netwerk op en zo kom je in deze wereld aan de leukste projecten. Daarnaast is het niet altijd van belang om meteen bij een groot bedrijf aan de slag te gaan. Een klein bedrijf geeft je vaak meer verantwoordelijkheid en veel meer verschillende taken om te doen!
 
LinkedIn profiel