Tim Beckmann - Logistiek en technische vervoerskunde - 1995

Director Contract Logistics bij Kuehne + Nagel Nederland

Wat houdt dat precies in?Naast de divisies zeevracht, luchtvracht en landvracht heeft Kuehne + Nagel (KN) ook een divisie contract logistics. Vanuit deze divisie verzorgen we in Nederland met zo’n 2500 collega’s verdeeld over zo’n 20 locaties de logistieke dienstverlening voor grote klanten in de FMCG, Technology en Returns markt, waaronder Unilever, Mars, PepsiCo, Albert Heijn, Cisco, HP en vele anderen.
 
Wat houdt je alert in deze functie?

Kuehne + Nagel gelooft in ondernemerschap en biedt die ruimte dan ook aan haar management. Dit maakt dat je zelf verantwoordelijk bent voor het succes. Visie, (markt)focus en strategie vul je grotendeels zelf in, terwijl je tegelijkertijd beschikt over de resources en middelen van een indrukwekkende wereldwijde organisatie. Voor mij betekent dat het volgende:

Ik geloof dat je klanten moet verdienen. Alleen als zij succesvol zijn, zijn wij het ook. Dat maakt dat we permanent moeten begrijpen wat de doelstellingen en uitdagingen zijn van onze klanten. Waar willen zij staan over 5 jaar en hoe kunnen wij ze daarbij helpen? Marktkennis en innovatie zijn daarbij de sleutelwoorden. We leven in een geweldig interessante tijd, waarin de economie zich opnieuw aan het uitvinden is. Technologische ontwikkelingen en nieuwe business modellen maken dat zelfs de grootste organisaties in de problemen kunnen komen terwijl innovatieve nieuwkomers het landschap in korte tijd kunnen veranderen. Ik vind dat waanzinnig interessant en ervaar dagelijks de waarde hiervan. De relatie met onze klanten is vaak gebaseerd op contracten van ca. 3 jaar. In deze periode moet je het verschil maken en je toegevoegde waarde tonen. Alleen een goede performance leveren is niet meer voldoende. Logistiek laten werken als ‘brand differentiator’, daar gaat het om.

 
Advies aan studenten:Je bent zelf verantwoordelijk voor je succes. Enthousiasme, creativiteit, nieuwsgierigheid en zelf startend vermogen zijn volgens mij de belangrijkste eigenschappen die nodig zijn om succesvol te zijn. Met die eigenschappen en passie voor logistiek ben je bij Kuehne + Nagel altijd welkom!
 
LinkedIn profiel
 
Twitter account