Ik en mijn bedrijf

Naam:Esther Göppel
E-mailadres:info@portugal-infopoint.com
Jaar van afstuderen:1993
Afstudeerrichting:Z - Management van vrijetijdsactiviteiten
Naam bedrijf:     Portugal Infopoint
Vestigingsplaats:Eindhoven
Internetsite:

www.portugal-infopoint.com

Omschrijving van jouw bedrijf:Ontwikkelen en vermarkten van websites over Portugal. Algemene toeristische informatie over Portugal (www.portugal-infopoint.com)  + particuliere vakantiehuizen in Portugal (www.portugal-vivendas.com).
Belangrijkste reden om voor jezelf te beginnen:Absoluut de vrijheid: zelf je beslissingen nemen, je creativiteit kunnen benutten en je dagen inplannen zoals het jou uitkomt.  
Tip voor andere alumni die overwegen een eigen bedrijf te starten:Allereerst: doe waar je goed in bent en geloof in jezelf. Doe marktonderzoek en maak op z'n minst een marketingplan: als je de kans of niche goed kunt onderbouwen, weet waar je sterke en zwakke punten liggen en hoe de concurrentie in elkaar zit, verhoogt dat je slagingskans en je zelfvertrouwen! Gewoon beginnen, dat deed ik ook een paar jaar na de NHTV met mijn vorige bedrijf, een goedlopend (doorverkocht) evenementenorganisatiebureau met 30 freelancers (1996-2001). Als het niet lukt, zoek je gewoon weer een baan! Succes in ieder geval!