Ik en mijn bedrijf

Naam:Iris van Eijk
E-mailadres:iris@fantasiefontein.nl
Jaar van afstuderen:2006
Afstudeerrichting:Vrijetijdsmanagement - Bedrijfscommunicatie
Naam bedrijf:     Fantasiefontein
Vestigingsplaats:Utrecht
Internetsite:www.fantasiefontein.nl
Omschrijving van jouw bedrijf:

Fantasiefontein ontwikkelt belevingsvolle school- en vakantieprojecten voor kinderen van 4-12 jaar op het gebied van talentontwikkeling.

Fantasiefontein werkt vanuit de gedachte dat er meer in een kind zit dan alleen IQ. Het ‘onbewuste’ talent in een kind prikkelen, dat is waar Fantasiefontein voor staat.

Fantasiefontein wil middels haar unieke formule zoveel mogelijk kinderen op jonge leeftijd hun eigen ambities laten ontdekken, stimuleren, laten koesteren en benutten. Fantasiefontein biedt kinderen de “middelen” om zijn of haar knapheden te kunnen ontdekken.

Belangrijkste reden om voor jezelf te beginnen:Ik ben ambitieus, creatief en perfectionistisch. In het organiseren, coördineren en begeleiden van activiteiten voor kinderen vind ik mijn passie. Hier krijg ik energie en inspiratie van. Daarom heb ik de keuze ook gemaakt om mijn eigen bedrijf Fantasiefontein op te zetten. Om mijn eigen talent en ambitie te combineren met mijn creativiteit en inspiratie en middels Fantasiefontein een toegevoegde waarde te kunnen bieden voor kinderen. Een goed voorbeeld van talentontwikkeling.
Tip voor andere alumni die overwegen een eigen bedrijf te starten:Volg je hart en je passie. Ontdek waar jouw talent ligt. Ga er voor de volle 200% voor (het is alles behalve een 9 tot 5 baan). Kijk wat de stad waar je wilt beginnen de startende jonge ondernemer biedt. Zelf heb ik heel veel profijt gehad in Utrecht aan het traject TalentNu!, onderdeel van NuCultuur. Dit traject van een jaar bestaat uit wekelijkse workshops over belastingen, verzekeringen, acquisitie, social media, etc. en daarnaast nog individuele coaching. Veel is herkenbaar vanuit je studie, maar nu kun je het specificeren naar jouw bedrijf.