Ik en mijn bedrijf

Naam:Rob van Doggenaar
E-mailadres:post@robhelpt.post@robhelpt.nl
Jaar van afstuderen:1994
Afstudeerrichting:Z - management van Vrijetijdsactiviteiten
Naam bedrijf:     rob helpt - creatie & organisatie
Vestigingsplaats:Utrecht
Internetsite:www.robhelpt.nl
Omschrijving van jouw bedrijf:rob helpt doet in conceptontwikkeling, strategisch advies en creative production, met een voorkeur voor projecten, campagnes en en evenementen met een cultureel en/of maatschappelijk doel.
Voorbeelden: de Koninklijke opening van de Amsterdamse Westerstraat in het Nederlands Openluchtmuseum, de Opening Night en Tiger Awards Ceremony van het Film Festival Rotterdam, de productiecoördinatie van cultureel festival de Vrede van Utrecht 2013.
Sleutelwoorden: Meedenken, ontwikkelen, brainstormen, produceren, creëren, realiseren.
Belangrijkste reden om voor jezelf te beginnen:Ik heb altijd geweten dat ik dit ooit een keer moest doen. En dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet op zijn minst eens zou proberen. In 2002 ben ik begonnen met werken als freelancer naast een loondienstbetrekking. In 2008 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik helemaal zelfstandig gegaan.
Tip voor andere alumni die overwegen een eigen bedrijf te starten:Zorg dat je een plan hebt. Voorkom 'tunneldenken', wees kritisch op je plannen en laat anderen er op 'schieten'. Durf het toe te geven dat het niet goed genoeg is, gooi het over boord, graaf het weer op en maak je plan beter en kansrijker. Doe dat een paar keer over. Kortom, ga niet over 1 nacht ijs. Maar weet: een goed plan blijft echt wel overeind.