Ik en mijn bedrijf

Naam:Ton van Grondelle
E-mailadres:ton@venturix.nl
Jaar van afstuderen:1993
Afstudeerrichting:Y-man
Naam bedrijf:     VenturiX Outdooractiviteiten en Wintersport
Vestigingsplaats:Breda
Internetsite:www.venturix.nl
Omschrijving van jouw bedrijf:VenturiX organiseert sinds 1994 sportieve- en recreatieve evenementen voor het bedrijfsleven, particulieren en het onderwijs. Dat kan voor één dag, maar ook voor weekends of midweken. Wij beschikken over meerdere, eigen locaties in de Belgische Ardennen en wij zijn tevens actief in Nederland.

Ons uitgangspunt is dat iedereen mee moet kunnen doen en er met plezier aan terug moet kunnen denken. Ons assortiment omvat  daarom naast diverse outdooractiviteiten zoals challengetochten, mountainbiken, klimmen, abseilen, kayakken, speleologie, etc., ook  een uitgebreid aanbod aan meer recreatieve activiteiten en uitstapjes. Hiermee  faciliteren wij tevens managementtrainingen en teambuildingsactiviteiten.

Voor onze wintersportreizen streven wij een 'actief en andere' signatuur na. D.w.z. dat wij naast de gebruikelijke vormen van wintersport een breder pakket aanbieden zodat iedereen ouderwets van 'sneeuwpret' kan genieten, ook als men  liever niet gaat skiën of snowboarden.  
Belangrijkste reden om voor jezelf te beginnen:De meeste bedrijven in onze branche zijn niet al te groot, en worden geleid door directeur-eigenaren. Wil je jezelf blijvend kunnen ontwikkelen, dan kom je al snel op een eigen onderneming uit.

Maar het allerbelangrijkste ? Omdat het zo enorm leuk is om te doen ! 
Tip voor andere alumni die overwegen een eigen bedrijf te starten:Hou je ogen en oren open; de mogelijkheden liggen op straat. Je moet ze alleen tijdig herkennen en oprapen.