Richtingen

De drie richtingen van de Associate degree Toerisme zijn:

  • Travel Industry
  • Tourism Destinations
  • Recreation & Hospitality

Travel Industry

De internationale reisindustrie beweegt zich in een sterk concurrerende context in een snel veranderende wereld. Continue focus op de vakantieganger van morgen en de reiziger van de toekomst is essentieel om de customer journey te begrijpen. Het is daarom belangrijk trends en ontwikkelingen in de reisindustrie te signaleren en innovaties op nieuwe concepten, services en (online) business modellen toe te passen. Focus in de verkoop richt zich op waarde toevoegen aan de vakantiebeleving door creativiteit, gebruik van nieuwe media en technologie.

Tourism Destinations

Over de hele wereld wordt door steeds meer mensen gereisd. Toerisme is voor steeds meer bestemmingen ter wereld belangrijk. Internationale groei van toerisme vraagt om nieuwe investeringen, slimme plannen en creatieve ondernemers en organisaties die vorm geven aan het toerisme van de toekomst. Tourism Destinations is de richting waarbij het bedenken, ontwikkelen en beheren van toerisme op bestemmingen – van Amsterdam tot ver in Azië - centraal staat.

Recreation & Hospitality

In de (internationale) wereld van de recreatie- en accommodatiesector gebeurt veel. Nieuwe trends als glamping, de deeleconomie, maar ook veranderende consumentwensen en nieuwe markten zorgen voor een continue uitdaging om bedrijfsconcepten te blijven vernieuwen. De sector vraagt om gastgerichte ondernemers met een commerciële inslag die het belang van goed (servicegericht) personeel inzien. Binnen deze richting ligt de focus op ondernemerschap en leer je alles over slim, efficiënt en innovatief ondernemen binnen de dag- en verblijfsrecreatie met als doel de gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven.