Associate degree Toerisme

Naast de vierjarige hbo-bacheloropleiding Management toerisme biedt NHTV een tweejarig programma op hbo-niveau aan: de Associate degree Toerisme. Na succesvolle afronding ontvang je een wettelijk erkende graad: de Associate degree (Ad). 

Wat kun je met een Associate degree?

Een groot voordeel van een Associate degree is dat je, met een erkende graad op hbo-niveau, snel aan de slag kunt in het werkveld, bijvoorbeeld in een assistent-managementfunctie. Als je toch wilt doorstuderen, kun je na je Associate degree direct instromen in het derde jaar van de vierjarige hbo-bacheloropleiding Management toerisme.

Wat ga je doen?

Je start in de propedeuse. Inhoudelijk is het programma hetzelfde als in het eerste jaar van de vierjarige bacheloropleiding Management Toerisme. In het tweede jaar kies je een richting waarin je je wilt verdiepen. Je sluit het tweede jaar af met een half jaar stage en een assessment. Je maakt een keuze uit een van deze drie studierichtingen:

  • Travel Industry
  • Recreation & Hospitality
  • Tourism Destinations

Meer informatie over de Associate degree in het algemeen, bijvoorbeeld over studiefinanciering of het verschil met een hbo-bachelor, vind je op www.deAssociatedegree.nl.