De opleiding

Tijdens de opleiding ontwikkel je competenties die je nodig hebt om een toekomstige functie op een goede en professionele manier uit te kunnen uitvoeren. Deze competenties ontwikkel je onder andere door te werken aan projecten waarin je in groepsverband oplossingen zoekt voor praktijkproblemen. In opdracht van bijvoorbeeld een gemeente of adviesbureau wordt jouw hulp ingeroepen om een probleem te onderzoeken op het gebied van mobiliteit of ruimte.
Naast de projecten volg je hoor-, gast- en werkcolleges, trainingen en studieloopbaancoaching. Ook ga je op stage, excursies en kun je deelnemen aan studiereizen. Gedurende de hele opleiding werk je actief samen met het werkveld.

Wil je graag meer weten over het werkveld?

Op onze website Shaping Society vertellen we je er alles over! Van werken aan logistieke ontwikkelingen tot innoveren om steden bereikbaar te houden. En van ontwerpen van leefbare plekken tot het tackelen van logistieke uitdagingen. Kortom; alles wat onze studenten, alumni en docenten bezig houdt!

Verkorte trajecten

Het reguliere programma van deze opleiding duurt vier jaar, maar een route van drie jaar is mogelijk. Heb je een vwo-diploma of ben je in het bezit van een mbo-diploma niveau 4 van een aanverwante opleiding of heb je een hbo- of wo-propedeuse behaald of hbo- of wo-opleiding gevolgd, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor het verkorte traject.

Varianten

De opleiding Built Environment wordt ook in het Engels aangeboden. De Engelstalige opleiding International Built Environment kent als differentiatie International Spatial Development.