Mbo-hbo-doorstroomtraject

Toelatingseisen

Heb je één van deze mbo-opleidingen op niveau 4 gedaan?

  • Middenkaderfunctionaris bouw
  • Middenkaderfunctionaris infra
  • Middenkaderfunctionaris verkeer en stedenbouw/Urban Design

Dan kom je in aanmerking voor het mbo-hbo-doorstroomtraject. Op basis van één van deze mbo-opleidingen kun je vrijstellingen krijgen. Daardoor kun je de opleiding in drie jaar afronden. Voor de differentiatie Urban Design is geen driejarig traject mogelijk.

Wat houdt het mbo-hbo-doorstroomtraject in?

Bij een aantal mbo-opleidingen die een overeenkomst hebben met NHTV, kun je in je laatste mbo-jaar al kennismaken met de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit. Je volgt gedurende 16 weken iedere woensdag een aantal trainingen en cursussen en voert een project uit bij NHTV. Bij een positief advies na afronding van dit traject kun je instromen in het tweede jaar van de opleiding. Vraag bij je decaan of opleidingsmanager na of jouw mbo deelneemt aan dit doorstroomtraject. Dit traject start altijd rond half februari en duurt tot half juni. Als jouw school hier geen afspraken over heeft met NHTV, neem dan contact op met de studentendecaan om de mogelijkheden te bespreken.

Let op: Alleen studenten van de opleiding verkeer en stedenbouw/Urban Design van het Koning Willem I college in 's Hertogenbosch kunnen doorstromen in het tweede jaar van de differentiatie Urban Design. Studenten van andere mbo-opleidingen bouw en infra hebben wel de mogelijkheid door te stromen bij de differentiaties  Mobiliteit en Ruimtelijke ordening en planologie.

Is het iets voor jou? 

Het doorstroomtraject is ervoor bedoeld om te ontdekken of het hbo bij je past en of je onderwijs op dit niveau aankan. Wanneer je dit traject gaat volgen, word je als cursist ingeschreven bij NHTV. Je betaalt nog geen collegegeld maar je kunt wel gebruik maken van de studentfaciliteiten van NHTV. Kom eens kijken op een open dag, je proeft dan de sfeer van studeren aan een hbo-instelling en je hebt gelegenheid om met de studentendecaan te praten over het doorstroomtraject. 

Hoe kun je je aanmelden?

Om je aan te melden voor het mbo-hbo-doorstroomtraject stuur je een mail naar aanmeldenslm@nhtv.nl. Je ontvangt dan een aanmeldingsformulier voor het verkorte traject en verdere belangrijke informatie over de aanmeldprocedure. Let op: de deadline voor aanmelden is 19 januari 2018.

Contact

Wil je meer informatie over het driejarige traject? Neem dan contact op met de studentendecanen van deze opleiding: decaanslm@nhtv.nl, telefoon (076) 533 26 44 of (076) 533 26 39.