Handleiding aanmelden en inschrijven

Je gaat je aanmelden voor een bacheloropleiding van NHTV. Op deze pagina's vind je meer informatie en doorverwijzingen over aanmelden en inschrijven, keuzemogelijkheden, de toelatingseisen en collegegeld.

Let op:

Je volgt een afwijkende aanmeldingsprocedure wanneer

Aanmelden

Inschrijving voor een opleiding bij NHTV begint met registratie en het indienen van een 'Nieuw inschrijvingsverzoek' bij Studielink, de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse Hoger Onderwijs, maar dan ben je er nog niet! Pas als je alle stappen uit het stappenplan hebt doorlopen is je inschrijving definitief. 

Bereid je goed voor

Een goed begin is het halve werk! Om oponthoud of teleurstellingen te voorkomen tijdens de inschrijfprocedure is het slim om je goed voor te bereiden; wat heb je nodig, wat moet je weten.
Voorbereiding

Houd het verloop van je inschrijving in de gaten

Zorg dat je op de hoogte blijft van de status van je inschrijving en dat je tijdig weet  wat de volgende stap is die je moet nemen. Dit kun je doen via:

  • e-mail. Studielink houdt je via e-mail op de hoogte van het verloop van je inschrijfverzoek.
  • Studielink: check regelmatig de rubrieken 'Mijn Inschrijvingen’, ‘Mijn ontvangen Berichten en 'Mijn Gegevens’. Hier kun je ook de status van je persoonsverificatie en je vooropleidingverificatie bekijknen. 
  • het stappenplan uit deze handleiding

Studiefinanciering

Wanneer je voor studiefinanciering in aanmerking komt, vraag je dit aan bij DUO, Studiefinanciering. Om studiefinanciering aan te kunnen vragen heb je de officiële naam van de opleiding nodig.