Betaling via een bankrekeningnummer binnen SEPA-gebied

Betaling via een bankrekeningnummer binnen SEPA-gebied

Wanneer je een bankrekening binnen SEPA-gebied hebt, kun jij, je ouders of iemand anders NHTV machtigen om het collegegeld te incasseren. Dit kan in één termijn of twaalf maandelijkse termijnen.

Na het invoeren van je betaalgegevens zal NHTV de hoogte van jouw collegegeldtarief berekenen. Studielink zal je vervolgens een email sturen waarin gevraagd wordt de digitale machtiging te bevestigen.

  1. Je betaalt zelf
    Om deze actie te kunnen doen moet je eerst uitloggen en opnieuw inloggen in Studielink. Kies bij je To Do lijst voor 'Bevestig je digitale machtiging'. Dit zie je alleen als je opnieuw bent ingelogd.
  2. Iemand anders betaalt
    Stuur het verificatiebericht van Studielink door naar degene die jouw collegegeldtarief betaalt. Die persoon kan met DigiD de digitale machtiging bevestigen.
     
Let op: Je kunt de betaalgegevens slechts eenmaal bevestigen. Na het bevestigen is het niet meer mogelijk om nog wijzigingen door te voeren. Om te kunnen blijven studeren moeten alle acties (correct) zijn uitgevoerd, anders vervalt je recht om te studeren aan NHTV.


Bij betaling in twaalf termijnen betaal je éénmalig € 24,- extra aan incassokosten. De incasso's vinden plaats rond de 25e van de maand (september tot en met augustus). Zorg ervoor dat er voldoende saldo op je rekening staat. Is dit niet het geval dan zal de termijn worden gestorneerd door de bank, wat inhoudt dat er dan geen collegegeld betaald is. Lees de Regeling achterstallige betalingen goed door. Maak geen termijnbedragen over op onze rekening, tenzij NHTV er uitdrukkelijk om vraagt.