Efteling Academy

De Efteling Academy is een uniek talentontwikkelingsprogramma op het gebied van imagineering van de Efteling en NHTV Academy for Leisure. De Efteling is veel meer dan een attractiepark alleen. Het is onlangs uitgeroepen tot het sterkste en meest inspirerende merk van Nederland.

Oude en nieuwe Eftelingverhalen

Het directoraat Imagineering omvat alle creatieve afdelingen van de Efteling. Deze afdelingen zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het merk en voor de contentontwikkeling, dat wil zeggen het (door)ontwikkelen van oude en nieuwe Eftelingverhalen en alle creatieve uitingen die daarbij horen. Denk hierbij aan al het moois dat in het park beleefd kan worden, maar ook aan theaterproducties zoals ‘Droomvlucht de musical’ en aan mediaproducties zoals ‘Sprookjesboom’ en ‘Raveleijn’.

Een kans voor studenten uit alle leerjaren

Studenten uit alle leerjaren krijgen de kans bij de Efteling al hun talenten op het gebied van imagineering verder te ontwikkelen. De Efteling Academy is voor studenten van alle tracks toegankelijk.

Minor Imagineering

Parel in het programma is het 4e jaars plusproject dat valt onder de minor Imagineering. Naast een uitdagend project volgen de studenten, samen met professionals van de Efteling, exclusieve workshops en trainingen op maat die gegeven worden door (inter)nationale experts. Jaarlijks studeren enkele studenten van de Efteling Academy af bij de Efteling en velen van hen houden er een prachtige baan aan over.

Bart is strategisch marketeer bij de Efteling

‘Samen met mijn collega’s houd ik me bezig met de lange termijn strategie op het gebied o.a. branding en sales.'

Lees meer over zijn uitdagende baan