Toelatingseisen Nederlandse studenten

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

havo
N+T > toelaatbaar
N+G > toelaatbaar
E+M > toelaatbaar
C+M > econ of m&o

vwo
N+T > toelaatbaar
N+G > toelaatbaar
E+M > toelaatbaar
C+M > econ of m&o

mbo
mbo 4 > toelaatbaar, behalve opleidingen uit de domeinen*

  • Techniek en procesindustrie
  • Voedsel, Natuur en leefomgeving
  • Zorg en welzijn

Driejarige traject

Ben je in het bezit van een vwo-diploma met het juiste profiel of een hbo/wo diploma dan kom je in aanmerking voor het verkort traject.

Niet toelaatbaar?

Als je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende mogelijkheden om toch in aanmerking te komen voor aanname.

Deficiënties

21+ regeling

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, maar ben je 21 jaar of ouder, dan kun je gebruikmaken van de 21+ regeling. Op het moment dat de opleiding start moet je 21 jaar zijn. Op basis van een assessment wordt bepaald of je wel of niet kunt starten met de opleiding. In tegenstelling tot wat er in de brochure vermeld staat gaat het hier niet om een verkort traject maar om het reguliere vierjarige traject.

Lees hier meer over de 21+ regeling.

Bijspijkeren (financieel) rekenen

Om je betere kansen te geven de propedeuse te halen biedt NHTV in samenwerking met Hogeschoolrekenen een bijspijkercursus (financieel) rekenen aan. Door het maken van de entry-test ontdek je of jouw rekenniveau aansluit bij het startniveau van het eerste jaar van de opleiding. Aan de hand van de uitslag van de test bepaal je zelf of je al dan niet de online cursus (financieel) rekenen wilt doen.

Meer informatie over bijspijkeren (financieel) rekenen en de entry-test.