De opleiding

Tijdens de opleiding ontwikkel je allerlei competenties die je nodig hebt om later functies zoals inkoopmanager of projectleider te kunnen uitvoeren. Deze competenties ontwikkel je o.a. door te werken aan projecten. Naast projecten volg je hoor-, gast- en werkcolleges, cursussen, trainingen en coaching. Ook ga je op stage, excursies en studiereizen. Gedurende de hele opleiding staat de praktijk centraal. De projecten en opdrachten komen uit de praktijk. Tijdens het eerste jaar krijg je intensieve begeleiding van docenten bij de 3 hoofdvakken: inleiding logistiek, inkoopmanagement en bedrijfseconomie.

Wil je graag meer weten over het werkveld?

Op onze website Shaping Society vertellen we je er alles over! Van werken aan logistieke ontwikkelingen tot innoveren om steden bereikbaar te houden. En van ontwerpen van leefbare plekken tot het tackelen van logistieke uitdagingen. Kortom; alles wat onze studenten, alumni en docenten bezig houdt!

Verkorte trajecten

Het reguliere programma van deze opleiding duurt vier jaar, maar een route van drie jaar is mogelijk. Heb je een vwo-diploma of ben je in het bezit van een mbo-diploma niveau 4 van een verwante opleiding of heb je een hbo- of wo-opleiding gevolgd, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor het verkorte traject.

Varianten

De opleiding Logistics Engineering wordt ook in het Engels aangeboden. De Engelstalige variant heet International Logistics Engineering.

Eveline vertelt over haar studie logistiek

'Uiteindelijk hoop ik de distributielogistiek bij een multinational te gaan regelen.'

Lees meer over haar ervaringen.