Hbo Logistics Engineering in 3 of 4 jaar

Zorg jij voor de meest efficiënte bevoorrading van een magazijn? Regel jij dat vrachtauto’s altijd optimaal geladen de weg op gaan? Of wil je verantwoordelijk zijn voor de logistieke processen in het havengebied? Alles is mogelijk! Na je afstuderen ben jij de duizendpoot met helikopterview, die ervoor zorgt dat de juiste mensen, materialen en informatie op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

In 3 of 4 jaar word je opgeleid tot logistiek manager. In deze opleiding ligt de nadruk op de techniek van het opslaan en transporteren van goederen. Heb je meer interesse in de financiële aspecten en marketing van logistieke processen? Dan past de opleiding Logistics Management waarschijnlijk beter bij je.

Jouw carriere in de logistieke wereld

Als afgestudeerde weet je precies hoe je producten of diensten het best, goedkoopst, veiligst en snelst van A naar B kunt brengen. Je start meestal in een junior- of assistentfunctie en kunt doorgroeien naar een managementpositie. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als logistiek analist, planner, consultant ICT, inkoopmanager, supply chain manager of projectmanager. Transportbedrijven, productiebedrijven, multinationals en vele andere organisaties zijn altijd op zoek naar logistieke talenten.

Bekijk het filmpje over Anne, student Logistiek