Financiële ondersteuning

Als student heb je, afhankelijk van leeftijd en nationaliteit, recht op studiefinanciering: de prestatiebeurs. Wanneer je de prestatiebeurs ontvangt en je loopt studievertraging op, of moet je studie voortijdig afbreken als gevolg van je beperking, dan is er een aantal financiële regelingen waar je een beroep op kunt doen.  

Financiële ondersteuning door DUO

Wanneer je studievertraging oploopt, wanneer je noodgedwongen moet stoppen met je opleiding of niet binnen 10 jaar kunt afstuderen, kun je bij DUO een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Er zijn verschillende regelingen die uiteen lopen van verlenging van je studiebeurs tot omzetten van de lening in een gift. Om in aanmerking te komen voor een regeling bij DUO neem je contact op met je studentendecaan. Deze beoordeelt of je in aanmerking komt voor een speciale voorziening en welke voorziening het best bij jouw situatie past.

Financiële ondersteuning door NHTV

Je kunt een beroep doen op de regeling Afstudeersteun uit het Profileringsfonds van NHTV als je niet (meer) in aanmerking komt voor verlenging van de prestatiebeurs van DUO. Je kunt deze regeling aanvragen bij je studentendecaan.