Individuele begeleiding

De impact van een functiebeperking op het verloop van de studie verschilt van persoon tot persoon. Daarom word je bij NHTV persoonlijk begeleid. Samen met de studentendecaan en je studieloopbaancoach of mentor creëer je een studieomgeving waarin jij optimaal kunt functioneren. 

Intakegesprek

Bij je aanmelding in Studielink kun je al aangeven of je een functiebeperking hebt. Dit is niet verplicht, maar we raden je wel aan dit bekend te maken. Op die manier kan NHTV zorgen voor begeleiding die bij jou past. Je kunt via Studielink ook aangeven of je een intakegesprek wenst met de studentendecaan. In dit gesprek bekijkt de studentendecaan samen met jou welke regelingen en voorzieningen voor jou van belang zijn. Ook komt in dit gesprek eventuele financiering via je PGB  aan bod. Zorg dat je tijdens dit gesprek een medische verklaring of een verklaring van dyslexie kunt laten zien.

De studentendecaan

De studentendecaan is gespecialiseerd in wet- en regelgeving, bijvoorbeeld op het gebied van studiefinanciering, in- en uitschrijving, het bindend studieadvies en de rechtspositie van de student. Maar ook met persoonlijke problemen kun je bij de studentendecaan terecht. Als jij het goedvindt, brengt de studentendecaan jouw studieloopbaancoach of mentor op de hoogte van jouw situatie.

Studieloopbaancoach of mentor

Jouw studieloopbaancoach of mentor is je persoonlijke begeleider. Hij of zij heeft zicht op hoe jij je ontwikkelt tijdens je studie. Ook kent hij of zij de keuzemogelijkheden binnen de studie, de eisen die gesteld worden aan beginnende beroepsbeoefenaars en de mogelijkheden binnen het werkveld, de branche of het vak. Daarom is de coach of mentor de aangewezen persoon om jou te adviseren en te begeleiden bij het maken van keuzes. Indien nodig kan hij of zij je doorverwijzen naar interne medewerkers of diensten.