Een leefomgeving die voor jou werkt

NHTV denkt actief met je mee als het gaat om het creëren van een voor jou werkbare leefomgeving buiten NHTV.

Wonen

Misschien woon je te ver weg of staat je beperking het niet toe om elke dag naar school te reizen en ga je in Breda op kamers wonen. We zijn heel eerlijk, het is niet makkelijk om in Breda een kamer te vinden. Zeker niet als de kamer aan bepaalde voorwaarden moet voldoen omdat je een functiebeperking hebt. Schrijf je in ieder geval zo snel mogelijk in bij www.klikvoorkamers.nl, dit is de gemeenschappelijke website van de Bredase woningcorporaties. Indien nodig kan de studentendecaan bij de woningcorporaties bemiddelen en een gemotiveerde aanvraag indienen om jou aan een geschikte (aangepaste) woonruimte te helpen. De toewijzing van een speciaal aangepaste woning of het aanpassen van je woonruimte gebeurt op basis van een Wmo-beschikking. Voor meer informatie hierover neem contact op met de gemeente Breda.

Vervoer

Voor het openbaar vervoer kun je gebruik maken van je studentenreisproduct. Het busvervoer is volledig toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Wanneer je aangepast vervoer nodig hebt, kun je bij één van de taxibedrijven die gehandicaptenvervoer aanbieden terecht.

Sporten

Als student van NHTV kun je bij de Bredase Studenten Sportstichting, www.bress.nl, een sportkaart aanschaffen waarmee je tegen een gereduceerd tarief kunt deelnemen aan een uitgebreid aanbod van sporten. In Breda zijn er verschillende sportverenigingen die de mensen met een functiebeperking de mogelijkheid bieden om op een volwaardige manier hun sport te bedrijven, zie www.aangepastesporten.nl.

Uitgaan

Het Bredase Centrum voor Gehandicaptenbeleid (BCG) houdt zich bezig met de toegankelijkheid van openbare gebouwen en horeca gelegenheden voor rolstoelgebruikers. Gebouwen die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers ontvangen een sticker met daarop een rolstoel en het woord 'Welkom'. Zo kun je snel zien waar je met je rolstoel naar binnen kunt.