De opleiding

De opleiding Tourism Management leidt je op tot een professionele manager in het toeristisch-recreatieve werkveld. Toeristisch-recreatieve bedrijven moeten innoveren op basis van nieuwe ontwikkelingen in consumentengedrag en technologie. Traditionele bedrijven moeten zich staande houden in een wereld van e-business; nieuwe producten en een andere manier van klantbenadering zijn belangrijk. Je leert het tijdens je managementopleiding in toerisme aan NHTV. 

Driejarige trajecten

Het reguliere programma van deze opleiding duurt vier jaar, maar snellere routes zijn mogelijk:

  • Heb je een vwo-diploma met het juiste profiel of een hbo- of wo-propedeusediploma van een economische opleiding, dan kom je in aanmerking voor een versneld (driejarig) traject.
  • Vind je de stap van havo naar hbo net iets te groot, dan is het maatwerktraject voor havisten misschien iets voor jou. In dit traject haal je in twee jaar je mbo-4 diploma waarna je bij NHTV een verkort (driejarig) traject kunt volgen.

Wil je weten of je voor één van deze routes in aanmerking komt? Stuur dan een e-mail naar academyfortourism@nhtv.nl.

Associate Degree

Naast de vierjarige opleiding Tourism Management biedt NHTV een tweejarig programma op hbo-niveau aan: Associate degree Toerisme. Na twee jaar studie krijg je een erkende graad, de Associate degree (Ad). Met het Associate degree-diploma op zak heb je verschillende opties: direct aan de slag in een assistent-managementfunctie of doorstuderen voor je bachelor.

Keuzemogelijkheden

De opleiding Tourism Management wordt ook volledig in het Engels aangeboden. Het Engelstalige hbo-bachelorprogramma heet International Tourism Management. Het is ook mogelijk om een driejarige wetenschappelijke opleiding te volgen op het gebied van toerisme, Bachelor of Science Tourism (toelaatbaar met een vwo-diploma).

Wat is volgens Sanne de kern van de opleiding?

De kern is en blijft toerisme, maar door de afwisseling ben je steeds met een hele andere tak binnen het toerisme bezig.

Klik hier voor haar volledige verhaal