Tourism Destinations

Ben je nieuwsgierig naar het hoe en waarom en geïnteresseerd in andere culturen? Bekijk jij zaken vanuit verschillend perspectief en wil jij verandering tot stand brengen? Dan past de richting Tourism Destinations perfect bij jou!

Wat leer je?

Je maakt uitgebreid kennis met de complexe wereld van de toeristische bestemming. Je leert wat een bestemming is en hoe je vanuit verschillende perspectieven een bestemming kunt bekijken. Je krijgt inzicht in de partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van toerisme op een bestemming en welke impact toerisme heeft op milieu, sociaal, economisch en cultureel gebied. Je leert hoe je een bestemmingsanalyse kunt maken en gaat aan de slag met ideeën, concepten of oplossingen die bijdragen aan de ontwikkeling van een toeristische bestemming. Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van samenwerken, analyseren, argumenteren, reflecteren en creëren.

Welke modules volg je?

Naast de 6 algemene modules van jaar twee, volg je nog zes modules die specifiek horen bij deze richting:

 • World of Destinations (een introductie)
 • Tourism Destination Image & Identity (wat maakt een bestemming aantrekkelijk)
 • Tourism Impacts: (consequenties van toerisme voor een bestemming)
 • Stakeholder Network Dynamics (netwerken en relaties op bestemmingen)
 • Tourism Destination Analysis (bestemmingsanalyse)
 • Changing Destinations (creatieve oplossingen om bestemmingen te ontwikkelen) 

    Welke bedrijven passen bij deze richting?

    Alle organisaties die van belang zijn in de ontwikkeling van toerisme op bestemmingen: regionale en citymarketingbureaus, destination management companies (DMC), verkeersbureaus (NTO), inbound touroperators en -reisbureaus, tourism consultancy bedrijven, NGO’s, airlines, accommodatieverschaffers, zelfstandig ondernemer.

    Voorbeelden: NBTC, I Amsterdam, Visit Brabant, Bali Convention Bureau, Unique World DMC London, Amsterdam RAI, AirBnB, Uniglobe, Green Choice, TEAM Consultants, Khiri Travel Myanmar, Barrio Life, Happy Trails Asia, WNF, GTZ, UNWTO, Schiphol Airport.

    Video

    In deze video vertelt coördinator Maike van Breda meer over de richting Tourism Destinations