Jaar 3

Vanaf het derde jaar bepaal je steeds meer je eigen studieroute. Je hebt inmiddels al genoeg kennis opgedaan over de toeristische industrie om te bepalen waar je interesses liggen.

Stages

In het derde jaar van je opleiding ga je 20 weken op stage. De opleiding beschikt over een groot (inter)nationaal netwerk waardoor er veel keuze is in het aanbod van stages, zowel in binnen- als buitenland. Je kunt gebruik maken van dit netwerk of zelf op zoek gaan naar een geschikte stageplaats. Je doet ervaring op in de praktijk en bereidt je voor op een functie in het toeristisch recreatieve werkveld. Wordt het een touroperator, een accommodatieverschaffer, een vliegtuigmaatschappij of toch dat attractiepark? Ga je in Nederland op stage of kies je voor het buitenland? De keuze is aan jou.

Voorbeelden van stageplaatsen

Specialisaties

In dit jaar ga je je verder specialiseren. Je maakt een keuze uit een van de volgende specialisaties:

  • Tourism Business focust op verbeteringen binnen toeristische bedrijven door mensen te inspireren, geld te verdienen, nieuwe bedrijfsactiviteiten te creëren en slimme processen te realiseren. Meer weten? Bekijk de video.
  • Tourist Experience focust op consumentengedrag, creativiteit, customer experience en entertainment. Meer weten? Bekijk de video.
  • Tourism Design & Development focust op innovatieontwikkeling, dynamische cross-culturele context, multi-stakeholder processen en design thinking. Meer weten? Bekijk de video.
  • E-Tourism focust op online tools, e-business, e-commerce en online marketing. Meer weten? Bekijk de video.

Jaar 4