Jaar 4

Het vierde jaar van je studie begin je met een minor die wordt gevolgd door een afstudeertraject waarin je een scriptie schrijft. Andere opties voor het afstuderen zijn de jaartrajecten bij een van de leerbedrijven Newways of YTP@Work. Bij goede studieresultaten krijg je in het vierde jaar de mogelijkheid om het pre-master programma Strategic Business Management and Marketing te volgen. Met dit diploma kun je op diverse universiteiten in één jaar een Master of Science (MSc) graad halen.

Minors

In het eerste semester van het vierde jaar ga je een verbredende of verdiepende minor volgen, waarmee je 30 studiepunten kunt behalen.

Verdiepende minors

Volg je een verdiepende opleidingsminor, dan verdiep je je kennis en vaardigheden door je verder te specialiseren binnen toerisme in je gekozen specialisatie van jaar 3

Verbredende minors

Volg je een verbredende minor, dan verbreed je je kennis en vaardigheden en kijk je verder dan de grenzen van je eigen vakgebied. Je werkt samen met studenten en docenten van verschillende opleidingen en disciplines, waardoor je meer interdisciplinair leert denken en werken. De opdrachten en casuïstiek komen tot stand in samenwerking met het werkveld. Onze verbredende minors worden Engelstalig aangeboden. Alle studenten kunnen hieraan deelnemen. Hier vind je een overzicht van onze verbredende minors.

Afstuderen

Een scriptie schrijven

Na het afronden van je minor, ga je in de laatste fase werken aan een afstudeerscriptie waarbij je voor een opdrachtgever of over een zelf gekozen onderwerp een onderzoek uitvoert en hierover een scriptie schrijft.

Werken binnen een leerbedrijf

NHTV biedt de mogelijkheid om je afstuderen te combineren met een jaar werkervaring bij één van de leerbedrijven. Je werkt 3 dagen per week voor het leerbedrijf en 2 dagen aan je afstudeeropdracht. Een bijkomend voordeel van deze manier van afstuderen is dat je veel contacten maakt in het werkveld.

Newways

Bij het leerbedrijf Newways krijg je de kans om het gehele vierde studiejaar bezig te zijn met het organiseren en uitvoeren van studiereizen, evenementen en congressen voor zowel interne als externe opdrachtgevers.

Als lid van het Newways team, dat uit 12 tot 14 studenten bestaat, organiseer je deze activiteiten van begin tot eind. Je overlegt met de opdrachtgever, neemt contact op met leveranciers, onderhandelt over prijzen, stelt een programma vast, verzorgt alle communicatie naar de deelnemers en je bent meestal ook aanwezig bij de uitvoering.

Een onderdeel van Newways is Newways TravelDesk dat de zakenreizen voor medewerkers van NHTV boekt. 

YTP@Work

Binnen het leerbedrijf Young Tourism Professionals @ Work, (YTP@Work) werken  studenten het gehele jaar aan opdrachten uit het bedrijfsleven. Recente opdrachtgevers zijn Riksja Travel, Den Haag Marketing, de Keukenhof. Ook kleinere toeristische of ondernemingen zoals CampingMonkey, Silver Beach resort in Egypte en Leisure Port Limburg zijn opdrachtgevers. Deze opdrachten kunnen variëren van een customer journeyonderzoek en advies tot het creëren, verbeteren en/of analyseren van de online marketing en communicatiestrategie. Je werkt met minimaal 2 studenten aan een opdracht.  Het YTP@work team bestaat uit 10 tot 14 studenten.

Naast het werken aan de opdrachten ben je met je team verantwoordelijk voor MIYO-deals, een online platform met de beste deals voor studenten.

Lees meer op www.ytp-at-work.nl