Driejarig traject

Heb je je vwo-diploma op zak? Dan kom je in aanmerking om de opleiding Tourism Management in drie jaar te doen. Je totale studielast is dan 180 ECTS (studiepunten). Uiteraard moet je wel beschikken over de juiste toelatingseisen

Ook wanneer je in het bezit bent van een hbo- of wo-(propedeuse)diploma van een economische opleiding kun je in aanmerking komen voor het versnelde traject. Neem in dit geval contact op met de opleiding via academyfortourism@nhtv.nl om de mogelijkheden na te gaan.

Verloop van de studie

Het verloop van de studie van het driejarige traject van de opleiding Tourism Management ziet er als volgt uit:

Jaar 1

Voor je start met de opleiding kies je één van de volgende richtingen:

Jaar 2

In dit jaar ga je je verder specialiseren. Je maakt een keuze uit een van de volgende specialisaties:

  • Tourism Business (focus op verbeteringen binnen toeristische bedrijven door mensen te inspireren, geld te verdienen, nieuwe bedrijfsactiviteiten te creëren en slimme processen te realiseren)
  • Tourist Experience (focus op consumentengedrag, creativiteit, customer experience en entertainment)
  • Tourism Design & Development (focus op innovatieontwikkeling, dynamische cross-culturele context, multi-stakeholder processen en design thinking)
  • E-Tourism (focus op online tools, e-business, e-commerce en online marketing)

Ook ga je twintig weken op stage. Je kiest zelf een stageplaats. Wordt het een touroperator, een accommodatieverschaffer, een vliegtuigmaatschappij of toch dat attractiepark? Ga je in Nederland op stage of kies je voor het buitenland? De keuze is aan jou.

Jaar 3

In het afstudeerjaar kies je een minor om je kennis te verbreden of te verdiepen. Er is een breed scala van onderwerpen waarmee je aan de slag kunt, bijvoorbeeld bedrijfscommunicatie, zelfstandig ondernemerschap of e-business. De tweede helft van het laatste jaar staat in het teken van het afstuderen waarin je een scriptie schrijft.

Je kunt er ook voor kiezen je afstuderen te combineren met een jaar werkervaring bij één van de leerbedrijven Newways of YTP@Work. Je werkt dan 3 dagen per week voor het leerbedrijf en 2 dagen aan je afstudeeropdracht.

Bij goede studieresultaten krijg je het laatste jaar de mogelijkheid om het pre-master programma Strategic Business Management and Marketing te volgen. Met dit diploma kun je op diverse universiteiten in één jaar een Master of Science (MSc) graad halen.

Interesse of vragen?

Als je geïnteresseerd bent in dit driejarig traject of nog vragen hebt, neem dan contact met ons op.