Werken

Ben je klaar voor de reis van je leven?

Toerisme is een ‘people’s business’. Het draait om mensen, gastvrijheid en beleving. Maar ook om zakelijk inzicht, creativiteit en organisatietalent.

Je kunt aan de slag als adviseur, social media specialist, yield manager, sales/account manager, consultant, marketeer, inkoper bij toeristische bedrijven. Denk aan (zaken)reisorganisaties, recreatieondernemingen, bungalowparken, verkeersbureaus, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, vervoersbedrijven, belangenorganisaties, marketing- en communicatiebureaus, projectbureaus, consultancybureaus en attractieparken. Zowel in Nederland als ver daarbuiten. Het toerisme heeft alles in zich om een leven lang te boeien. Denk alleen maar eens aan alle culturen waar je mee te maken krijgt. Je zult je grenzen verkennen en je horizon verbreden

Omdat de basis een economische opleiding is, kun je ook in deze rollen terecht in bijvoorbeeld de uitzendbranche, bij reclamebureaus, in de bankwereld of bij internationale ondernemingen.

Concrete voorbeelden van functies

Arbeidsmarkt

In de Keuzegids HBO 2015 is een indicatie gegeven van de arbeidsmarktperspectieven voor pas afgestudeerden met betrekking tot het gemiddelde beginsalaris en het percentage werkenden onder pas afgestudeerden. Voor afgestudeerden van toerisme opleidingen is het gemiddeld bruto startsalaris € 1725,-. Ongeveer 41% van de afgestudeerden heeft een baan op hbo-niveau gevonden. Een deel studeert verder of vindt een startfunctie op een ander niveau.