Huisvesting start-ups

Ben je een start-up of wil je een eigen bedrijf beginnen en zoek je huisvesting? Dan kan je terecht bij NHTV Incubator.

NHTV Incubator ondersteunt startende ondernemers door middel van huisvesting, training coaching en netwerkontwikkeling. Zij werkt hiervoor samen met Starterslift, Dutch Game Garden en Sony Computer Entertainment.

Begin 2015 heeft NHTV samen met Dutch Game Garden (DGG) een creatieve broedplaats geopend voor start-ups in de game industrie.

NHTV biedt sinds september 2006 met de opleiding Creative Media and Game Technologies / International Game Architecture and Design een bijzonder goed aangeschreven studieprogramma op het gebied van game development (Bron: Keuzegids). “Afstudeerders vinden hun weg naar de binnen- en buitenlandse gamesindustrie,” zegt voormalig faculteitsdirecteur Frank Peters die bij DGG Breda de rol van directeur vertegenwoordigd. “De Bredase economie merkt hier door het gebrek aan lokale bedrijvigheid echter nog weinig van. Tegelijk bestaat onder afstudeerders veel belangstelling voor het opzetten van een eigen bedrijf. Door samen te werken met een ervaren partij willen we de vestiging van jonge gamestudio’s afkomstig van de NHTV helpen ontwikkelen.”

Succesformule krijgt navolging

Breda sluit zich aan bij de succesformule van Dutch Game Garden. “Het positieve resultaat van Dutch Game Garden in Utrecht en omgeving is voor een groot deel te danken aan de krachtige samenwerking tussen lokale bedrijven, kennisinstellingen en overheden”, zegt Remco van Lunteren, gedeputeerde economische zaken van de provincie Utrecht. “Het is goed te zien dat die succesformule ook elders in het land navolging krijgt.”

Aantrekkelijk geprijsde kantoorruimtes

De vestiging in Breda heeft zestig werkplekken. Studenten en afstudeerders van NHTV kunnen er tegen aantrekkelijke prijzen kantoorruimtes huren, er zijn vergader- en presentatieruimtes en netwerkevenementen. In samenwerking met Starterslift en de hoofdlocatie van DGG in Utrecht is een trainings- en coachingsprogramma opgezet. Door de activiteiten van de partners te bundelen en gericht in te zetten ontstaat een meerwaarde voor alle betrokkenen. De Bredase vestiging is centraal gelegen op ongeveer 5 minuten loopafstand van het NS-station.

Naast de samenwerking met DGG werkt NHTV Incubator ook samen met Starterslift. Starterslift richt zich op het ondersteunen van ondernemingen in Midden- en West-Brabant. Door middel van workshops en masterclasses wordt de zakelijke kant van het ondernemen onder de aandacht gebracht.