Op kamers

Kamernood heerst in alle studentensteden. Ook in Breda is het moeilijk om een kamer te vinden. Hieronder vind je enkele tips.

'En ineens is het zover.'

Elisabeth verhuisde van een klein Limburgs dorp naar de bruisende studentenstad Breda. Ze heeft er geen spijt van gehad.

Lees haar blog 'Op kamers'.      

Begin op tijd

Klik voor Kamers

Vanaf één jaar voor aanvang van je studie kun je je al inschrijven bij Klik voor Kamers. Na inschrijving krijg je een inlogcode en een wachtwoord. Daarmee kun je op de site www.klikvoorkamers.nl het woningaanbod van de drie Bredase woningcorporaties bekijken en je inschrijven voor bepaalde woningen. Bijvoorbeeld voor de Campus Easy Street, een campus met 120 studentenunits waar met elkaar 200 studenten uit binnen- en buitenland kunnen wonen. 

Let op: om je in te kunnen schrijven bij Klik voor Kamers heb je een bewijs van inschrijving nodig. Dit kun je aanvragen via proofofregistration@nhtv.nl. Vermeld in je mail je naam en studentnummer.

In onderhuur

Je kunt ook in onderhuur gaan. Dan huur je tijdelijk de kamer van een student die voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat. Na deze periode moet je dus wel een andere kamer zoeken, maar dat zal makkelijker zijn dan in het begin van het schooljaar. Je kent immers de stad beter en je kunt je vrienden en medestudenten raadplegen.

Briefjes ophangen

Een andere manier om een kamer te vinden is door briefjes met 'kamer gezocht' op te hangen. Dit kan bijvoorbeeld in verschillende supermarkten in Breda, in kroegen of in de hal van NHTV.

Plaats een advertentie

Je kunt een oproepje plaatsen in een van de huis-aan-huisbladen of regionale kranten. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op: www.bndestem.nl.

In de NHTV-groepen op Facebook (hier en hier) worden regelmatig kamers aangeboden.

Via via

Het komt regelmatig voor dat studenten via via aan een kamer komen. Kijk eens of je iemand kent die in Breda of omstreken woont. Misschien weet hij of zij wel een kamer te vinden.