NHTV Breda en ADabisc starten samenwerking

NHTV Breda en ADabisc hebben deze week de handtekening gezet voor een tweetal projecten waarmee de samenwerking voor de komende jaren gestalte krijgt. ADabisc is een Qatarees bedrijf dat momenteel vier family entertainment centra (FEC) ontwikkelt en opent rondom de shopping mall en leisure park Doha Festival City.

Sleuteloverdracht klooster

Op 8 mei 2017 kreeg NHTV de sleutels van het klooster. Veel zusters van de congregatie “Alles voor Allen” waren aanwezig tijdens de sleuteloverdracht.

Master TDM approved as government-funded master’s programme

The Dutch Ministry of Education, Culture and Sciences has decided to allow NHTV to deliver the English-taught Master in Tourism Destination Management as a full-time government-funded master’s degree programme.

NHTV Delegation in Brazil

Taking advantage of the fact that the field trip of the Master Imagineering was taking place in Brazil, a delegation of NHTV, consisting of lecturers from three academies (Tourism, Leisure and Didital Entertainment) and a representative from International Relations, visited several institutions and companies to reinforce NHTV presence in the Latin-American giant.

Journal TDM Insights released

It is our pleasure to present the first issue of our journal Tourism Destination Management Insights to you!

Brazilian Professor visits NHTV

Professor Marcelo de Vasconcellos, from the Oswaldo Cruz Foundation (FioCruz) in Rio de Janeiro, visited NHTV on April 5th and 6th.

Vrijwilligersacademie NHTV

NHTV helpt scholier bij studiekeuze met voorbereidingstraject

NHTV Breda start vanaf september 2017 met het Discover your future@NHTV traject dat scholieren en studiestakers de kans biedt om een weloverwogen studiekeuze te maken voor een opleiding in toerisme of logistiek. Dit traject is opgezet in nauwe samenwerking met JAM@NHTV (recruitmentplatform dat huidige studenten van NHTV momenteel al bijbanen biedt in sectoren die aansluiten bij hun studie).

Vrijwilligersacademie NHTV

Samenwerking NHTV Breda en Vrijwilligersacademie Breda zorgt voor meer verbinding tussen vrijwilligers

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Leisure Management van NHTV Breda hebben in opdracht van de Vrijwilligersacademie Breda drie concepten uitgewerkt om vrijwilligers te versterken en meer aan elkaar te verbinden. De Vrijwilligersacademie biedt voor alle vrijwilligers in Breda cursussen, trainingen en evenementen. De studenten hebben hier projectplannen voor geschreven en deze gepresenteerd aan de opdrachtgever en Bredase wethouder Miriam Haagh.

NHTV-onderzoekers Bouwer en Van Leeuwen verkennen de filosofische basis van leisure in hun nieuwe boek

Leisure is leuk en inspireert ons, het brengt ons in contact met anderen en maakt ons leven beter… maar welke diepere betekenissen liggen verborgen in deze activiteiten? Hoe kunnen eenvoudige hobby’s en grote evenementen, sport en kunst, en alles daartussenin, een bijdrage leveren aan het leiden van een goed leven?

The Creative Lab NHTV Breda maakt eerste film met Holografische Beelden

The Creative Lab van NHTV Breda pakt graag ambitieuze, baanbrekende en grensverleggend projecten op. Helemaal als het deelname betreft aan het Go Short International Film Festival in Nijmegen. Dit jaar heeft Creative Lab, in samenwerking met Cradle, besloten om de Microsoft’s HoloLens headset te gebruiken als innovatief onderdeel van het project. Wat de HoloLens in essentie doet is de realiteit uitbreiden met holografische objecten die in je omgeving ontstaan. De korte film die zo ontstaan is en deelneemt aan het Go Short Festival heet: ‘’The Dancer Awakens”.