The Creative Lab NHTV Breda maakt eerste film met Holografische Beelden

The Creative Lab van NHTV Breda pakt graag ambitieuze, baanbrekende en grensverleggend projecten op. Helemaal als het deelname betreft aan het Go Short International Film Festival in Nijmegen. Dit jaar heeft Creative Lab besloten om de Microsoft’s HoloLens headset te gebruiken als innovatief onderdeel van het project. Wat de HoloLens in essentie doet is de realiteit uitbreiden met holografische objecten die in je omgeving ontstaan. De korte film die zo ontstaan is en deelneemt aan het Go Short Festival heet: ‘’The Dancer Awakens”.

Opleiding Hotel Management NHTV behaalt hoge score bij UNWTO TedQual certificering

De bacheloropleiding International Hotel Management van NHTV Breda heeft wederom de UNWTO TedQual certificering behaald voor de komende vier jaar. NHTV heeft een hoge score in de ‘first category’, te weten 89.2 procent.

NHTV-Hotel-Facility-UNWTO-certified

NHTV Academy of Hotel Management and Facility Management is again UNWTO TedQual certified

The NHTV Academy of Hotel Management and Facility Management is again UNWTO TedQual certified for Four Years.

NHTV-studenten aan de slag voor Vrijwilligersacademie Breda

Op woensdag 8 februari vond de aftrap plaats van een project waarbij 80 tweedejaarsstudenten van NHTV Breda aan de slag gaan met de uitwerking van een aantal nieuwe initiatieven van de Vrijwilligersacademie Breda. De studenten gaan onder meer een projectplan uitwerken voor ‘Summer School Breda’ en een plan opzetten voor de opening van het academisch jaar 2017-2018 van de Vrijwilligersacademie Breda.

Oud-studente NHTV wint met documentaire award in Hollywood

BREDA - Charlotte Driessen, alumna van de NHTV-opleiding International Media and Entertainment Management, heeft een Independent Documentary Award gewonnen met haar eerste film ‘Kuluut’, die gaat over haar 5-jarige neefje met een zeldzame afwijking.

NHTV en ANVR winnen felbegeerde innovatie-award van de Verenigde Naties

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft gisteren in Madrid tijdens de internationale toerismebeurs de UNWTO award in ontvangst mogen nemen van de Verenigde Naties. Zij ontving de felbegeerde ‘UNWTO Award for Innovation in Research and Technology’ voor de Carmacal-calculator, een online calculator ontwikkeld door NHTV Breda waarmee reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk kunnen meten.

Vincent 360 - Een ontmoeting met Van Gogh in Virtual Reality

Stel jezelf eens voor: een ontmoeting met Vincent van Gogh! De technologische sprongen op het gebied van virtual reality maken het mogelijk. Het bewijs daarvan is vanaf 23 december te zien in de Van Gogh Kerk Etten-Leur.

NHTV, 3FM en de gemeente Breda onderzoeken impact Serious Request op stad Breda

NHTV gaat samen met 3FM en de gemeente Breda de impact van 3FM Serious Request op de stad Breda onderzoeken. Het onderzoek dat NHTV voor haar rekening neemt, beslaat verschillende onderdelen; De beleving en het imago van de stad Breda bij bezoekers, de beleving bij de inwoners, de samenwerkingsverbanden die zijn ontstaan en de economische impact van het evenement op de stad.

Wie wordt het Europese Theme Park Talent van 2017?

NHTV organiseert wedstrijd voor pretparktalentNHTV Breda University of Applied Sciences, is de eerste universiteit die toekomstige managers van themaparken, attracties en dierentuinen opleidt in een speciale track genaamd: Attractions & Theme Parks Management (ATPM).

NHTV en ANVR genomineerd voor prijs Verenigde Naties

Reisbrancheorganisatie ANVR behoort met haar carbon calculator (die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met NHTV) tot de 3 internationale finalisten die strijden om de award van de Verenigde Naties; de UNWTO Award for Innovation in Research and Technology. Met de ontwikkelde calculator kunnen reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk meten.