NHTV Breda viert week lang feest!

In het kader van haar 50e verjaardag organiseert NHTV van 8 tot en met 13 mei 2017 een Festival Week. We openen die week onze deuren voor buurtbewoners, zakelijke relaties en andere genodigden.

Deadline voor aanmelden: 1 mei

Wil je in september 2017 starten met je bacheloropleiding bij NHTV? Meld je dan vóór 1 mei aan via Studielink. Voor de opleiding Creative Media and Game Technologies / International Game Architecture and Design is de inschrijvingstermijn helaas gesloten.

Vrijwilligersacademie NHTV

NHTV helpt scholier bij studiekeuze met voorbereidingstraject

NHTV Breda start vanaf september 2017 met het Discover your future@NHTV traject dat scholieren en studiestakers de kans biedt om een weloverwogen studiekeuze te maken voor een opleiding in toerisme of logistiek. Dit traject is opgezet in nauwe samenwerking met JAM@NHTV (recruitmentplatform dat huidige studenten van NHTV momenteel al bijbanen biedt in sectoren die aansluiten bij hun studie).

Vrijwilligersacademie NHTV

Samenwerking NHTV Breda en Vrijwilligersacademie Breda zorgt voor meer verbinding tussen vrijwilligers

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Leisure Management van NHTV Breda hebben in opdracht van de Vrijwilligersacademie Breda drie concepten uitgewerkt om vrijwilligers te versterken en meer aan elkaar te verbinden. De Vrijwilligersacademie biedt voor alle vrijwilligers in Breda cursussen, trainingen en evenementen. De studenten hebben hier projectplannen voor geschreven en deze gepresenteerd aan de opdrachtgever en Bredase wethouder Miriam Haagh.

NHTV-onderzoekers Bouwer en Van Leeuwen verkennen de filosofische basis van leisure in hun nieuwe boek

Leisure is leuk en inspireert ons, het brengt ons in contact met anderen en maakt ons leven beter… maar welke diepere betekenissen liggen verborgen in deze activiteiten? Hoe kunnen eenvoudige hobby’s en grote evenementen, sport en kunst, en alles daartussenin, een bijdrage leveren aan het leiden van een goed leven?

The Creative Lab NHTV Breda maakt eerste film met Holografische Beelden

The Creative Lab van NHTV Breda pakt graag ambitieuze, baanbrekende en grensverleggend projecten op. Helemaal als het deelname betreft aan het Go Short International Film Festival in Nijmegen. Dit jaar heeft Creative Lab, in samenwerking met Cradle, besloten om de Microsoft’s HoloLens headset te gebruiken als innovatief onderdeel van het project. Wat de HoloLens in essentie doet is de realiteit uitbreiden met holografische objecten die in je omgeving ontstaan. De korte film die zo ontstaan is en deelneemt aan het Go Short Festival heet: ‘’The Dancer Awakens”.

Opleiding Hotel Management NHTV behaalt hoge score bij UNWTO TedQual certificering

De bacheloropleiding International Hotel Management van NHTV Breda heeft wederom de UNWTO TedQual certificering behaald voor de komende vier jaar. NHTV heeft een hoge score in de ‘first category’, te weten 89.2 procent.

NHTV-Hotel-Facility-UNWTO-certified

NHTV Academy of Hotel Management and Facility Management is again UNWTO TedQual certified

The NHTV Academy of Hotel Management and Facility Management is again UNWTO TedQual certified for Four Years.

NHTV-studenten aan de slag voor Vrijwilligersacademie Breda

Op woensdag 8 februari vond de aftrap plaats van een project waarbij 80 tweedejaarsstudenten van NHTV Breda aan de slag gaan met de uitwerking van een aantal nieuwe initiatieven van de Vrijwilligersacademie Breda. De studenten gaan onder meer een projectplan uitwerken voor ‘Summer School Breda’ en een plan opzetten voor de opening van het academisch jaar 2017-2018 van de Vrijwilligersacademie Breda.

Oud-studente NHTV wint met documentaire award in Hollywood

BREDA - Charlotte Driessen, alumna van de NHTV-opleiding International Media and Entertainment Management, heeft een Independent Documentary Award gewonnen met haar eerste film ‘Kuluut’, die gaat over haar 5-jarige neefje met een zeldzame afwijking.