NHTV-studenten aan de slag voor Vrijwilligersacademie Breda

Op woensdag 8 februari vond de aftrap plaats van een project waarbij 80 tweedejaarsstudenten van NHTV Breda aan de slag gaan met de uitwerking van een aantal nieuwe initiatieven van de Vrijwilligersacademie Breda. De studenten gaan onder meer een projectplan uitwerken voor ‘Summer School Breda’ en een plan opzetten voor de opening van het academisch jaar 2017-2018 van de Vrijwilligersacademie Breda.

Oud-studente NHTV wint met documentaire award in Hollywood

BREDA - Charlotte Driessen, alumna van de NHTV-opleiding International Media and Entertainment Management, heeft een Independent Documentary Award gewonnen met haar eerste film ‘Kuluut’, die gaat over haar 5-jarige neefje met een zeldzame afwijking.

NHTV en ANVR winnen felbegeerde innovatie-award van de Verenigde Naties

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft gisteren in Madrid tijdens de internationale toerismebeurs de UNWTO award in ontvangst mogen nemen van de Verenigde Naties. Zij ontving de felbegeerde ‘UNWTO Award for Innovation in Research and Technology’ voor de Carmacal-calculator, een online calculator ontwikkeld door NHTV Breda waarmee reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk kunnen meten.

Vincent 360 - Een ontmoeting met Van Gogh in Virtual Reality

Stel jezelf eens voor: een ontmoeting met Vincent van Gogh! De technologische sprongen op het gebied van virtual reality maken het mogelijk. Het bewijs daarvan is vanaf 23 december te zien in de Van Gogh Kerk Etten-Leur.

NHTV, 3FM en de gemeente Breda onderzoeken impact Serious Request op stad Breda

NHTV gaat samen met 3FM en de gemeente Breda de impact van 3FM Serious Request op de stad Breda onderzoeken. Het onderzoek dat NHTV voor haar rekening neemt, beslaat verschillende onderdelen; De beleving en het imago van de stad Breda bij bezoekers, de beleving bij de inwoners, de samenwerkingsverbanden die zijn ontstaan en de economische impact van het evenement op de stad.

Wie wordt het Europese Theme Park Talent van 2017?

NHTV organiseert wedstrijd voor pretparktalentNHTV Breda University of Applied Sciences, is de eerste universiteit die toekomstige managers van themaparken, attracties en dierentuinen opleidt in een speciale track genaamd: Attractions & Theme Parks Management (ATPM).

NHTV en ANVR genomineerd voor prijs Verenigde Naties

Reisbrancheorganisatie ANVR behoort met haar carbon calculator (die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met NHTV) tot de 3 internationale finalisten die strijden om de award van de Verenigde Naties; de UNWTO Award for Innovation in Research and Technology. Met de ontwikkelde calculator kunnen reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk meten.

NHTV doet groot onderzoek in culturele sector naar publieksbereik

Hoe zorg je ervoor dat mensen meer met cultuur in aanraking komen? NHTV Breda gaat onderzoek doen naar de manier waarop podia momenteel met publiek communiceren en hoe dit geoptimaliseerd kan worden. Het onderzoek wordt verricht in samenwerking met HZ University of Applied Sciences en cultureel marketingplatform Peppered.

NHTV met Virtual Reality design op Dutch Design Week

De Academy for Digital Entertainment van NHTV is samen met Atlantis Games (onderdeel van NHTV Business bv) aanwezig op de Enversed Realities Expo in het Veemgebouw op Strijp Eindhoven. Hier presenteren zij tijdens de Dutch Design Week een aantal projecten gericht op Virtual Reality design. De expo gaat over nieuwe opkomende technologieën die een grote impact zullen hebben op de maatschappij en het bedrijfsleven, maar die in ontwikkeling nog in de beginfase zitten. Tijdens deze expo kan het publiek 26 uiteenlopende Virtual Reality toepassingen zelf ervaren en testen.

Leisure als aanjager voor stedelijke transitie

Academy for Leisure van NHTV Breda onderzocht in samenwerking met MMNieuws, vakmedium voor cultureel ondernemerschap, wat de rol van vrijetijd is bij de steden in transitie. Op vrijdag 7 oktober presenteert NHTV tijdens het Drive In Festival, dat bij STEK aan de Veilingkade in Breda plaatsvindt, het magazine, dat daarna ook online via http://www.mmnieuws.nl beschikbaar is.

Pagina 1 Pagina 2 >