NHTV helpt vluchtelingenkamp in Griekenland met logistieke kennis

Vier internationale studenten en een docent van de opleiding logistiek aan NHTV Breda hebben de eerste week van april in Noord-Griekenland het vluchtelingenkamp Nea Kavala bezocht, om te helpen in de logistieke processen. In het kamp zitten ongeveer 400 mensen (voornamelijk uit Syrië en Eritrea).

NHTV-studenten doen opdrachten achter hun laptop.

Academie voor Toerisme NHTV partner in EU-project op gebied van toekomstbestendig toerisme-onderwijs

De Academie voor Toerisme van NHTV is lead partner in een groot Europees project genaamd 'Next Tourism Generation’ (NTG). De komende periode van vier jaar gaat NHTV samen met 13 andere Europese universiteiten en werkveldpartners aan de slag om de relatie tussen het toerisme-onderwijs in Europa en het werkveld te versterken.

NHTV tekent samenwerkingsverband met Vialis

Penske Logistics nieuwe logistieke partner NHTV Breda

Penske Logistics gaat een nauwere samenwerking aan met de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit van NHTV Breda. De partners hebben daartoe recent een samenwerkingsovereenkomst (roadmap) getekend.

NHTV tekent samenwerkingsverband met Vialis

Promotieonderzoek Frank Peters: goed samenspel tussen partijen in game-industrie vergroot kans op succes

In de gamebusiness hangt het succes van een videogame af van een effectief samenspel tussen meerdere partijen: de ontwikkelstudio, de uitgever en de consolefabrikant. In zijn proefschrift bestudeert Frank Peters (managing director van NHTV Business BV in Breda) de game-industrie met zijn two-sided market: consumenten moeten een (spel)computer aanschaffen om een game te kunnen spelen die is ontwikkeld door een studio. Peters verdedigt zijn dissertatie 'The business of video game is a multi-player game' op 14 maart 2018 aan Tilburg University.

NHTV tekent samenwerkingsverband met Vialis

NHTV Breda helpt Oman bij opstart logistieke opleiding

De Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit aan NHTV Breda gaat Oman ondersteunen bij het opstarten van een bachelorprogramma in de logistiek. Dit studieprogramma wordt vanaf 1 september 2018 aangeboden op het Middle East College in Muskat (Oman).

Everything Procedural Conference 2018 (EPC2018) at NHTV Breda

NHTV Breda University of Applied Sciences will open its doors on Wednesday April 25th for the Everything Procedural Conference 2018 with a variety of lectures, talks and demonstrations showing the future of procedural content generation for games. The Everything Procedural Conference (EPC2018) will offer many opportunities to meet and share knowledge with fellow developers.

Liempde - Pontje bij Groot Duijfhuis - Kees Beekmans Fotografie

NHTV 26ste in QS World Universities Ranking

In de QS World Universities Rankings per categorie is NHTV 26ste geworden in de categorie Hospitality & Leisure Management. Vorig jaar stond NHTV op de 37ste plaats. Wereldwijd namen er meer dan 1100 onderwijsinstellingen deel aan de ranglijst.

opladen elektrische auto

Breda Elektrisch van start: gemeente Breda, NHTV en Avans groen op weg met deelauto's

Breda Elektrisch is van start gegaan. Dit is een pool van volledig elektrische auto’s waarvan meerdere bedrijven en instellingen in Breda gebruik kunnen maken. Initiatiefnemers zijn de gemeente Breda, NHTV Breda en Avans Hogeschool.

NHTV tekent samenwerkingsverband met Vialis

NHTV tekent samenwerkingsverband met Vialis

Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis gaat nauw samenwerken met de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit van NHTV Breda. De komende 3 jaar gaan Vialis en NHTV samenwerken aan kennisuitwisseling en -ontwikkeling voor actuele vraagstukken rondom Smart Mobility, Intelligent Transport Systems en Mobiliteitsmanagement. De partners hebben daartoe vandaag een overeenkomst getekend.

logo EFMD Global Network

NHTV member of the EFMD Global Network Association

7 February 2018 - As NHTV is always seeking for innovative cross-disciplinary connections and partnerships, we are very proud to announce that we have become member of the European Foundation for Management Development (EFMD). The EFMD Global Network aims to develop relationships among higher education institutions and work towards improving the quality of management education and development worldwide.