Discover your Future track kick off

On 4 September, 7 enthusiastic prospective students started on the Discover your Future track, offered by AfT and SLM. On Monday 28 August, an information session was held at NHTV for the participants of this orientation track, accompanied by their parents. The session was a perfect opportunity for some introductions and final information sharing.

NHTV cooperates in NATM Academy

​NHTV cooperates with NATM (the Dutch Association for Travel Management) to offer trainings to NATM members.

Syncreon nieuwe logistieke partner NHTV Breda

Syncreon gaat een nauwere samenwerking aan met de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit van NHTV Breda. De partners hebben daartoe recent een samenwerkingsovereenkomst (roadmap) getekend.

NHTV doet onderzoek naar cultuurbeleving jongeren

Grote groepen jongeren (met een migratieachtergrond, of in achterstandswijken) nemen vaak geen deel aan culturele activiteiten, ofwel alleen aan culturele activiteiten binnen hun eigen netwerken. Dit houdt maatschappelijke ongelijkheid en sociale tegenstellingen in stand. Om deze jongeren toch meer en breder te betrekken bij culturele activiteiten gaat NHTV onderzoek doen naar hoe verschillende groepen jongeren een breed palet aan culturele activiteiten beleven.

Ludieke start Minor Supply Chain bij NHTV Breda

Vanwege het grote succes van de eerste editie gaat NHTV Breda wederom met Samsung SDS Europe Logistics van start met een minor Supply Chain. Op 4 september werd deze minor op een ludieke wijze gestart in Breda.

Engels in het hoger onderwijs? Zo erg is dat niet

Er komt waarschijnlijk een rechtszaak tegen het gebruik van Engels in het hoger onderwijs. Die actie krijgt veel bijval, maar er zijn ook tegengeluiden. “Je moet er een beetje slim naar kijken.”

NHTV studenten presenteren beste games tijdens Showcase dag

De studenten van de opleiding Internationaal Game Architecture and Design (IGAD) aan NHTV Breda staan bekend om hun goede prestaties binnen de game-industrie. In de middag van 6 juli 2017 tonen ze daarom graag weer hun projecten tijdens de Showcase dag. De locatie van deze dag is NHTV, Mgr. Hopmansstraat in Breda.

NHTV Breda en ADabisc starten samenwerking

NHTV Breda en ADabisc hebben deze week de handtekening gezet voor een tweetal projecten waarmee de samenwerking voor de komende jaren gestalte krijgt. ADabisc is een Qatarees bedrijf dat momenteel vier family entertainment centra (FEC) ontwikkelt en opent rondom de shopping mall en leisure park Doha Festival City.

Sleuteloverdracht klooster

Op 8 mei 2017 kreeg NHTV de sleutels van het klooster. Veel zusters van de congregatie “Alles voor Allen” waren aanwezig tijdens de sleuteloverdracht.

Vrijwilligersacademie NHTV

NHTV helpt scholier bij studiekeuze met voorbereidingstraject

NHTV Breda start vanaf september 2017 met het Discover your future@NHTV traject dat scholieren en studiestakers de kans biedt om een weloverwogen studiekeuze te maken voor een opleiding in toerisme of logistiek. Dit traject is opgezet in nauwe samenwerking met JAM@NHTV (recruitmentplatform dat huidige studenten van NHTV momenteel al bijbanen biedt in sectoren die aansluiten bij hun studie).

< Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 >