Academie stedenbouw, logistiek en mobiliteit van NHTV werkt nauw samen met bedrijfsleven

De Academie stedenbouw, logistiek en mobiliteit wil graag nauw samenwerken met het bedrijfsleven. Daartoe heeft zij een actief beleid om samenwerking met bedrijven vast te leggen in eenvoudige convenanten of overeenkomsten. Doelstelling is om direct in te spelen op recente ontwikkelingen van het vakgebied en die direct beschikbaar te hebben om te delen met de studenten. Een uit de reeks convenanten tekende NHTV deze week, een overeenkomst met Ricoh Europe SCM BV in Bergen op Zoom.

NHTV viert haar 50e verjaardag

Hiep hiep hoera! Er is er een jarig! Dit jaar viert NHTV haar 50e verjaardag.

NHTV and BNN-VARA joined Hilversum Media Campus as strategic partners

NHTV and BNN-VARA joined Hilversum Media Campus as strategic partners. Together they are strongly committed to lifelong learning in the media sector. Hilversum Media Campus has the ambition of bringing education and business closer together to facilitate long-term strengthening of the Dutch media industry.

Openluchtzwembaden dreigen kopje onder te gaan

Openluchtzwembaden verkeren momenteel in zwaar weer. Ze hebben te maken met een kort zomerseizoen en er is veel concurrentie van andere locaties waar de consument vrije tijd doorbrengt. De zwembaden zijn niet alleen afhankelijk van het weer maar ook van financiële steun van de overheid. De afgelopen jaren hebben veel zwembaden hun deuren moeten sluiten. Verdwijnt het openluchtzwembad in de toekomst of krijgen de locaties een nieuwe invulling? NHTV Breda deed onderzoek en ontwikkelde vijf scenario’s voor de toekomst van openluchtzwembaden.

NHTV partner bij Europees Revivak project

De laatste jaren is er een groeiend bewustzijn en een toenemende waardering voor verfijnd ambachtelijk werk. Deze trend vertaalt zich echter niet in meer instroom binnen de bouw en restauratiesector. Revivak is een nieuw Europees project dat jongeren en werkzoekenden wil stimuleren om te kiezen voor een job als vakman. NHTV Breda University of Applied Sciences is één van de partners binnen het project.

Proud Executive Master students graduated in Hilversum

Friday, 3 June 2016, a new group of Executive students graduated in Hilversum. During the ceremony they received their diploma, and are now to be called ‘Master of Arts’. The class started in March 2015 with 26 professionals, of which 13 succeeded in graduating within one year.

20 talentvolle studenten Zuid-Afrika komen logistiek studeren aan NHTV

Twintig talentvolle studenten uit Ekurhuleni Metropolitan Municipality (Zuid-Afrika) gaan vanaf september vier jaar logistiek studeren aan de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit van NHTV Breda. Ze gaan de Engelstalige opleiding Logistics and Economics of Logistics and Engineering volgen. De studenten zijn mede geselecteerd door NHTV en de gemeente Ekurhuleni sponsort hun collegegeld. Studenten met een bovengemiddelde eindexamencijfer maar niet de financiële middelen om te studeren, krijgen zo toch de kans een vervolgstudie te volgen.