Academie stedenbouw, logistiek en mobiliteit van NHTV werkt nauw samen met bedrijfsleven

De Academie stedenbouw, logistiek en mobiliteit wil graag nauw samenwerken met het bedrijfsleven. Daartoe heeft zij een actief beleid om samenwerking met bedrijven vast te leggen in eenvoudige convenanten of overeenkomsten. Doelstelling is om direct in te spelen op recente ontwikkelingen van het vakgebied en die direct beschikbaar te hebben om te delen met de studenten. Een uit de reeks convenanten tekende NHTV deze week, een overeenkomst met Ricoh Europe SCM BV in Bergen op Zoom.

In deze samenwerking met Ricoh worden afspraken gemaakt over de activiteiten die het komende collegejaar ontplooid worden voor studenten en docenten van NHTV. Deze afspraken worden Roadmaps genoemd. Onderwerpen die aan de orde komen in deze Roadmaps variëren van het ontvangen van studenten bij bedrijfsbezoeken, geven van cursussen die aansluiten bij het bedrijfsleven, beschikbaar stellen van stage- en afstudeerplaatsen en deelname aan congressen op NHTV, waarbij actuele topics tussen bedrijfsleven en NHTV besproken worden. Het plan is om deze Roadmaps met meerdere bedrijven vast te stellen.

Roadmaps en talentprogramma

Naast het opstellen van deze Roadmaps met het bedrijfsleven kunnen bedrijven ook deelnemen aan het Talentenprogramma van de academie. Met dit programma krijgen bachelorstudenten die bovengemiddeld presteren de kans om tijdens hun studie al kennis te maken met de participerende bedrijven. Via gerichte en uitdagende stages in het 3e jaar en mogelijke afstudeerplaatsen in het 4e jaar, kunnen bedrijven zien welke studenten na hun afstuderen zouden kunnen doorstromen naar werkplekken bij deze bedrijven. Doel is dat er zo een community ontstaat van op competentie geselecteerde studenten en de deelnemende bedrijven.

 

Foto-bijschrift: Ondertekening Roadmap met Ricoh, woensdag 21 september 2016 v.l.n.r. André Gijsberts (Docent NHTV), Sophie de Boeij (HR Manager Ricoh), Albert Mandemakers (Opleidingsmanager Logistiek NHTV) en Pascal Martens (Manager EMEA Supply Chain Support & Optimisation, Ricoh)