Op weg naar een nieuwe campus

NHTV Breda werkt aan de ontwikkeling van een optimale, kwalitatief hoogwaardige en actuele leer- en werkomgeving in de vorm van een campus op de locatie Mgr. Hopmansstraat in Breda. Vanaf september 2019 komen alle NHTV-opleidingen samen op deze campus. Toerisme, Hotel en Facility starten in september 2018 al in het klooster.

https://www.nhtv.nl/fileadmin/user_upload/Afbeeldingen/Nieuwsberichten/Campus-overview-bouw_1024x504.gif

Waarom een campus?

Het idee is dat een campusomgeving uitnodigt elkaar te ontmoeten. Dat biedt dus nog meer mogelijkheden elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen. De campus bevordert studie en waardevolle ontmoetingen en het maken van cross-overs. Hiermee draagt de campus bij aan een hoogwaardige internationale uitstraling.

Les in het klooster

NHTV heeft het klooster naast het huidige hoofdgebouw aangekocht. Met de aankoop van dit klooster is het mogelijk alle opleidingen van NHTV op één locatie te vestigen in Breda. In mei 2017, tijdens ons jubileumjaar, hebben we de sleutels van het klooster ontvangen. Daarna is Bouwbedrijf Mertens aan de slag gegaan met de verbouw.

De planning is dat het geheel gerestaureerde klooster in september 2018 in gebruik wordt genomen en dat de volledige NHTV Campus in 2020 gerealiseerd is.

Lees meer over de campusontwikkeling op campus.nhtv.nl.