NHTV Breda helpt Oman bij opstart logistieke opleiding

De Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit aan NHTV Breda gaat Oman ondersteunen bij het opstarten van een bachelorprogramma in de logistiek. Dit studieprogramma wordt vanaf 1 september 2018 aangeboden op het Middle East College in Muskat (Oman).

In juni 2017 hebben beide partijen daartoe reeds een overeenkomst getekend. In afwachting van het Ministerie van Onderwijs in Oman, is ondertussen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het opzetten van het programma Logistics Management. Komende 5 jaar reizen medewerkers van de academie afwisselend af naar Oman om daar het curriculum per studiejaar verder uit te rollen. Hierbij wordt gewerkt volgens het 'teach the teacher'-principe, waarbij docenten van NHTV hun collega’s opleiden in het vakgebied.

Het programma is op 5 maart feestelijk van start gegaan in Oman. Naast het management van het Middle East College waren ook staf en studenten aanwezig. Eng. Abdulrahman Salim Al Hatmi, CEO van Oman Global Logistics – Asyad verrichtte samen met Maarten van Rijn, accountmanager/ uitvoerend docent, namens NHTV Breda de openingshandelingen. Het logistieke programma wordt door het Middle East College als uniek beschouwd en past precies in de strategie van logistieke ontwikkeling en groei die het Sultanaat Oman voor 2040 voor ogen heeft.

Het programma wordt vanaf 1 september op fulltime en parttime basis aangeboden aan studenten van het Middle East College en biedt daarbij ook internationale stages. Vanwege de grote behoeften is de eerste groep studenten vandaag reeds van start gegaan.

 

 

Foto:Maarten van Rijn (NHTV Breda) tijdens de openingshandelingen in Oman