NHTV Breda onderwijst Chinese studenten met Summer School

NHTV heeft van 3 tot 13 juli 2017 een delegatie studenten ontvangen die deel hebben genomen aan een exclusief zomerprogramma. Dit programma is opgezet in samenwerking met NHTV’s internationale partneruniversiteit “Institute for Tourism Studies” (IFT) uit Macao, China.

Het doel van dit programma is om internationale studenten een interessante en culturele besteding van hun zomervakantie te geven. Met de Summer School komt NHTV eveneens tegemoet aan haar eigen strategische visie waarbij zij zich profileert als internationale hogeschool. Een groep van 16 studenten en een docent afkomstig van 3 verschillende universiteiten in China neemt deel aan het zomerprogramma dat is samengesteld door docenten van NHTV en IFT. In dit 10-daagse programma volgen studenten colleges en is er ruimte voor sociale en culturele activiteiten.

Het programma

NHTV biedt voor het derde jaar op rij een programma aan onder de naam 'Destination Shaping & Experience Design'. Er worden drie programma’s van NHTV gecombineerd in dit samengestelde programma; Placemaking & Destination Shaping, Attraction Theme Park Management en Experience Design. Naast de lessen, die overdag plaatsvinden, is er in de avonduren ruimte voor ontspanning en wordt er aandacht besteed aan de Nederlandse cultuur en tradities.

Zo worden de studenten meegenomen naar verschillende Nederlandse steden en volgen zij elke dag een uitgebreid programma zoals een sportdag, een bezoek aan Palm Parkies en de Efteling. Een reactie van een enthousiaste deelnemer: "I really like the way of teaching and the teamwork at NHTV, which is different than back home".

Meer informatie over het programma