NHTV en ANVR genomineerd voor prijs Verenigde Naties

Reisbrancheorganisatie ANVR behoort met haar carbon calculator (die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met NHTV) tot de 3 internationale finalisten die strijden om de award van de Verenigde Naties; de UNWTO Award for Innovation in Research and Technology. Met de ontwikkelde calculator kunnen reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk meten.

Er waren in totaal 139 inzendingen uit 55 verschillende landen die deelnamen aan de verschillende categorieën. Op 18 januari 2017 wordt tijdens de FITUR, de internationale toerismebeurs in Madrid, bekendgemaakt welke finalist met deze prestigieuze innovatie-award naar huis mag. De 'Carmacal'-calculator viel eerder dit jaar al in de prijzen bij de World Travel Tourism Council.

Online calculator

De online calculator meet niet alleen de uitstoot van vliegreizen, maar ook van een 20-tal andere wijzen van vervoer plus meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies, transfers, etc. Het gaat niet alleen om losse onderdelen van een reis, maar totale pakketreizen kunnen zo worden gewogen. Inmiddels zijn tal van ANVR-reisorganisaties hiermee aan de slag. De ontwikkeling van deze calculator is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, Climate Neutral Group, Hogeschool Zeeland, Eceat, iBuildings, ANVR en tal van andere toeristische bedrijven.

Paul Peeters, Lector Sustainable Tourism and Transport: “Het is wel duidelijk dat gebruikers van Carmacal tot het ‘winning team’ behoren! Dit is opnieuw een geweldige opsteker voor de bedrijven in de toerisme-industrie die voorop lopen bij het bestrijden van klimaatverandering.”

Lees meer over het Centre for Sustainable Tourism and Transport van NHTV Breda op www.cstt.com