NHTV helpt scholier bij studiekeuze met voorbereidingstraject

NHTV Breda start vanaf september 2017 met het Discover your future@NHTV traject dat scholieren en studiestakers de kans biedt om een weloverwogen studiekeuze te maken voor een opleiding in toerisme of logistiek. Dit traject is opgezet in nauwe samenwerking met JAM@NHTV (recruitmentplatform dat huidige studenten van NHTV momenteel al bijbanen biedt in sectoren die aansluiten bij hun studie).

Het programma biedt een intensieve oriëntatie op een vervolgopleiding in logistiek of toerisme én op het toekomstige werkveld. Zo biedt JAM@NHTV tijdens dit traject aan toekomstige studenten de mogelijkheid om vier dagen per week werkervaring op te doen in een betaalde baan in de logistieke of toeristische branche. Daarnaast volgen de deelnemers één dag per week een opleidingsprogramma aan NHTV. Tijdens deze opleidingsdag worden zowel vakinhoudelijke cursussen aangeboden als ook trainingen die gericht zijn op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Het traject wordt in twee periodes aangeboden: van september t/m december 2017 en van januari t/m april 2018. Het is mogelijk om in te schrijven voor één of beide periodes. Gedurende het hele traject worden de deelnemers vanuit de opleiding individueel begeleid door een studiecoach.

Studiesucces bevorderen

Discover your future@NHTV is voor studenten een uniek traject. Het biedt aankomende studenten niet alleen de gelegenheid om zich voor te bereiden op een opleiding aan NHTV, maar ook de kans om zich in een betaalde baan te oriënteren op het toekomstige werkveld en de beroepsmogelijkheden. Hiermee hopen de opleidingen het studiesucces van toekomstige studenten te bevorderen en de uitval in de propedeusefase te verminderen.

Het werkveld kan enthousiaste werknemers met interesse in het vakgebied verwachten die voor 4 dagen per week inzetbaar zijn. Bedrijven die aankomende studenten in het kader van Discover your future@NHTV een werkplek willen bieden, kunnen zich gratis aanmelden via de website www.jam-nhtv.nl.

Deelname aan het traject kost € 500 per persoon per periode van 4 maanden. Uitgebreide informatie over het programma en de aanmeldprocedure is hier te vinden.