Penske Logistics nieuwe logistieke partner NHTV Breda

Penske Logistics gaat een nauwere samenwerking aan met de Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit van NHTV Breda. De partners hebben daartoe recent een samenwerkingsovereenkomst (roadmap) getekend.

De academie gaat deze roadmaps met partijen uit het bedrijfsleven aan om zo direct in te kunnen spelen op recente ontwikkelingen in het vakgebied. Deze nieuwe kennis kan de academie delen met haar studenten van de (internationale) opleidingen ‘Logistiek en economie’ en Logistics Engineering’. Andersom blijft Penske gevoed door de actuele theoretische kennis in het vakgebied en de visie van de toekomstige generatie young professionals.

De samenwerking met Penske is voornamelijk toegespitst op verrijking van het logistiek studieprogramma door middel van het opstellen en begeleiden van praktische opdrachten, het organiseren van excursies, het geven van gastlessen en het aanbieden van stage- en afstudeerplaatsen. Tevens is Penske verbonden aan het logistieke talentenprogramma waarbij excellente studenten vroegtijdig gekoppeld worden aan de toekomstige werkgever. Ook in de pre- en post Hbo-fase levert Penske een bijdrage; het Discover Your Future-programma van NHTV biedt aankomende studenten de mogelijkheid om in een traject van drie maanden ‘een kijkje in de keuken’ te nemen. In de post Hbo-fase is er nadrukkelijk behoefte om jong afgestudeerden te blijven ontwikkelen in het vakgebied. In beide fases stelt Penske zich open voor samenwerking en ondersteuning.

Over Penske Logistics

Penske Corporation is actief in een aantal industriesegmenten, waaronder retail, automotive, truck leasing, transport & logistiek en in de professionele autosport. Penske Corporation heeft een totale omzet van meer dan $26 miljard, met wereldwijd kantoren en logistieke operaties op 3.300+ locaties uitgevoerd door 50.000+ werknemers. In Europa is Penske Logistics vertegenwoordigd in Nederland en Duitsland met een sterke focus op logistieke oplossingen in warehousing, transportmanagement en luchtvracht.

 

Foto onderschrift: Ondertekening convenant tussen de NHTV en Penske, v.l.n.r. Thijs de Vries, Dick Dekker (Director Finance & HR), Albert Mandemakers (Opleidingsmanager logistieke opleidingen NHTV) en Arlette Sprangers