Studenten NHTV zetten zich in voor 3FM Serious Request

Na acht jaar is het Glazen Huis terug in Breda en net als in 2008 is NHTV weer nauw betrokken bij dit evenement en probeert de hogeschool met verschillende initiatieven zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. In totaal zijn ruim vierhonderd studenten van NHTV als vrijwilliger bij Serious Request actief.

Waar zijn onze studenten precies bij betrokken?

Winterland Breda
120 studenten van de opleidingen op het gebied van Leisure zijn als vrijwilliger of assistent- manager aan het werk bij Winterland Breda. Zij helpen mee in de coördinatie en aansturing bij de verschillende activiteiten (schaatsbaan, Santa's House, roetsjbaan, nostalgische kermis, kinderactiviteiten etc.), sturen leveranciers aan en waren betrokken bij het voortraject en gedurende de opbouw.

Rotary Santa Run
Op woensdag 21 december start om 18:00 uur op het Kasteelplein de Santa Run. 5 studenten van NHTV zijn betrokken bij de organisatie van dit evenement. Op dit moment zijn er ruim 800 inschrijvingen.

Glazen Restaurant
Naast het Glazen Huis staat dit jaar ook het Glazen Restaurant in Breda. Een restaurant waar je op sterrenniveau kunt lunchen en dineren en waarvan de complete opbrengst naar Serious Request gaat. NHTV is – samen met andere (hotel)opleidingen in Breda - nauw betrokken bij dit restaurant en levert naast enkele medewerkers ook 3 hotelstudenten voor de aansturing en bediening en ongeveer 35 studenten backstage. www.glazenrestaurant.nl

Betrokken bij de productie
35 studenten van de hbo-opleiding Media zijn als vrijwilliger betrokken bij de productie van de opnames voor 3FM Serious Request. Ze werken mee achter de schermen, gaan als cameraman met een dj op pad om opnames te maken en bemannen de checkbox.

Onderzoek naar impact op stad Breda
NHTV onderzoekt de (economische) impact van het evenement op de stad Breda. Tevens wordt onderzoek gedaan naar de beleving van het concept bij bezoekers van de stad en wordt de trots van de bewoners voor dit evenement onderzocht. Hiervoor zijn 102 studenten als enquêteurs actief in de binnenstad.

Daarnaast zetten nog tientallen studenten zich in met eigen bedachte acties. Zo kun je in het Valkenberg Park de longen uit je lijf zingen tijdens karaoke op een loopband , de Ademnood Challenge aangaan, vond er een foodtruckfestival plaats bij NHTV, werden ballonnen verkocht en was er een fietstocht voor het goede doel.

Alle acties worden verzameld op de actiepagina https://kominactie.3fm.nl/kant-en-klaar/nhtv-in-actie
Uiteindelijk hoopt NHTV zaterdag met een mooi eindbedrag een cheque te kunnen aanbieden aan
de dj’s in het Glazen Huis.